Scheveningen 1

Voorbereiding
Seizoen 2020-2021
Scheveningen - Quick

Dinsdag 11 Augustus
aanvang: 20.00 uur

I.M. Cees Ijspelder toernooi
HSV DUNO

Sportpark
"Haagsche Dynamiek"

Mgr.Nolenslaan 9
2555 XX Den Haag

Superfan Poster

de Schollekoppen

Pupil van de week

SVV Scheveningen 100 jaar

5 januari 2020. Het jubileumjaar 2019 is voorbij!

Je bent 100 voor je het weet ;-). Dat was de afgelopen jaren ons motto in de opmaat naar het jubileumjaar 2019.

En voor je het weet, is het al weer voorbij! Het jubileumjaar 2019 is verleden tijd.

Ik ga geen opsomming geven van alle activiteiten die we hebben georganiseerd. Samen met het reunieteam, kunnen we als jubileumteam met tevredenheid terugkijken. Doelstelling was om gedurende het gehele jaar activiteiten te organiseren, liefst voor allerlei leden, oud-leden en betrokkenen bij de club. En ook om die betrokkenheid te vergroten. En daarnaast wilden we iets achter laten, waarmee de komende jaren worden herinnerd aan 100 jaar SVV Scheveningen.

En dat is allemaal prima gelukt.

Als aanvoerder van het jubileumteam kijk ik dan ook met een tevreden gevoel terug over wat er allemaal is georganiseerd. Daar is met veel enthousiasme aan gewerkt door het jubileum- en reünieteam met medewerking van heel veel andere vrijwilligers en het bestuur van onze club.

Ik wil een aantal mensen noemen, die een bijdrage hebben geleverd, klein of groot:

Nathalie de Jong- Meere, Wendy Cramer, Michel de Graaf, Jacco Buis, Piet v.d. Harst, Theo Buijs, Peter Keus, Ronald Verhoog, Jerry van Toor, Ton Annink, Ton van Duijn, Ruud Assenberg, Simon Roeleveld, Rob v.d. Vegt, Peter Grootveld, Jan Korf (jubileum- en reunieteam), Hans de Jager, Ruud Toet, Nico Mos, Piet den Heier, Hans Hofman, Rob Pronk, Ron de Jager, Piet van Roon (ondersteuners) , Leo Roeleveld, Rob Plugge, Bert (merchandising , Cees Verkerk (sponsor), Patrick, Jill, Miranda (De Scheveninger), Marleen (Scheveningse Courant), Martin van Zaanen (AD), Henk en Jill Oosterhuis (TOF) en Dennis van Menxsel (Jumbo).

En natuurlijk een speciaal woord van dank voor Gerrit en Immetje Moen.

Ik wil jullie allen bedanken voor jullie bijdrage! En … het was leuk om te doen!

 

Cees Ouwehand

 

Jubileumwedstrijd Oud-Scheveningen – Oud-HBS 18-10 Houtrust​​

 

Je bent 100 voor je het weet ;

De feitelijke verjaardag van SVV Scheveningen was op 01 juli j.l., maar de jubileumactiviteiten in het kader van het 100-jarig bestaan gaan nog even door.

HBS en later Scheveningen (HS) zijn bespelers (geweest) van het Houtrust-complex. HBS bestond in 2018 125 jaar en Scheveningen in 2019 100 jaar. Vanuit het jubileumteam is al begin 2018 het idee ontstaan om een onderlinge wedstrijd te spelen als start van een traditie. In 2018 lukte dat nog niet bij HBS , maar nu 2019 bij Scheveningen gaat het toch gebeuren. De bedoeling is om het een jaarlijkse traditie te laten worden. Er wordt gestreden om de Houtrust-wissel-bokaal, die de winnaar een jaar mag houden. 

Het team van HBS doet al langer mee aan een competitie van clubs die meer dan 100 jaar bestaan. Bekende namen die meedoen zijn o.a. Marcel Tjin, Joost van der Laan, Jochem Hendriks, Marten Glotzbach en Gerard Sandel. Het team wordt gecoacht door Wim de Jong en Kees Mol.  Het team van Scheveningen bestaat uit spelers die al vanaf de jeugd bij Scheveningen hebben gespeeld en in het eerste elftal zijn uitgekomen, zaterdag of zondag. Dat zijn o.a. Ron Cramer, Danny Voskuil, René Roeleveld, Danny Koning, Marcel en Ron de Jager, Patrick Fieret, Marco Pronk, etc. Helaas zijn velen niet meer inzetbaar, maar hebben toegezegd te komen, o.a. Fred van Dokkum, Joop Roeleveld, John Blok, Peter Duinmayer en vele anderen. Het team wordt begeleid door oud A1 trainer Joop van Toor.  

Het initiatief past bijde doelstelling van het jubileumteam om oud-spelers weer te betrekken bij de club. 

Na de ontvangst begint de wedstrijd om 19 uur, duur 2x30 minuten. Na de wedstrijd zal er uitgebreid kunnen worden nagepraat en wordt uiteraard de wisselbokaal uitgereikt. 

Er wordt gespeeld op het Arie de Jager veld en toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom!

 

 

 

SVV Scheveningen viert 100 jarig bestaan.

Zaterdag 29 juni 2019 was het zover. Na ruim drie jaar aan voorbereiding was zaterdag de grote dag.

Het jubileumteam 100jaarSVVScheveningen zag haar inzet eindelijk beloond gaan worden.
Vanaf 7:30 uur gingen de poorten van Sportpark Houtrust open, om deze vervolgens rond 02:00 uur weer te sluiten….

De dag begon met het opbouwen, door Freestyle voetbal, met voetbal gerelateerde spellen op Veld 2.

De familie Rog bouwde de kraam op voor de ‘fish-and-chips’ kraam, Dungelmans installeerde de ‘Food-truck en de ingehuurde bardames en heren werden geïnstrueerd.  Ingehuurd, zodat ook onze vaste barmedewerkers en overige vrijwilligers, konden genieten van deze dag.

Vanaf 11:00 uur werd de jeugd hier vermaakt met o.a. een Freestyle show, panna-kooi, Levend tafelvoetbal, gatengoal en nog veel meer. Ondanks de verzengende hitte deden de opgekomen leden heel fanatiek mee. Water en koude limonade was er gelukkig in overvloed. Na afloop werden alle deelnemers getrakteerd op een ijsje en een vaantje als aandenken.

https://photos.app.goo.gl/QjBeZRfTNsPTEP328 Freestyle 100 jaar SVV

Rond 12:00 uur werd het steeds drukker.

De oud SHS-mannen verzamelde zich voor het defilé en de reünie. Vanaf 14:00 uur werden zij, begeleid door de Duindorpband op het Arie de Jager Veld ontvangen en werden er enkele foto’s gemaakt. Na afloop werden zij in het sponsorhome getrakteerd op een heerlijk buffet, met zoals gebruikelijk op Scheveningen vis.

https://photos.app.goo.gl/VBkfaJ5BeiKfyvKdA Reünie SHS 100 jaar SVV

Ook de spelers en speelsters van Oud Scheveningen Zaterdag en Zondag en de oud damesteams kwamen langzaam binnen druppelen. Ook dit werd een gezellige reünie. Veel dames en heren hadden elkaar tijden niet gezien.

Na een zeer geslaagd defilé van de oud SHS-spelers, ging er gevoetbald worden. De eerste wedstrijd (oud) dames onderling was zeer geslaagd. De fanatieke dames streken om elke meter (kunst)gras op een bloed heet ‘Arie de Jager Veld’. Deze wedstrijd stond onder leiding van René Vis.

Het 2e potje van de middag was die van Oud Scheveningen Zaterdag tegen Oud Scheveningen Zondag, onder leiding van Gerard Breugem. Opmerkelijk was te zien hoe kwiek sommige mannen er nog bij liepen.

Ook de mannen van 7x7 gaven acte de préséance tijdens een minitoernooi.

https://photos.app.goo.gl/TDDqGm59doNFhMaF6 Voetbal 100 jaar SVV

Één van de hoogte punten van de dag was de onthulling in de kantine van de tijdlijn van 100 jaar SVV Scheveningen, in de vorm van een fotowand van ruim 13 meter lengte. Het team 100jaarSVVScheveningen is in samenwerking met The Online Factory ruim 2 jaar bezig geweest met de tot stand koming van het resultaat. Tot in de laatste weken werd er nog materiaal aangeleverd wat ‘ff’ verwerkt moest worden. Uiteraard zijn er op de wand items niet aan bod gekomen. De komende periode worden deze geïnventariseerd en worden de schuifwanden hiermee alsnog bekleed.

De feestavond die hierop volgde was een groot succes, met heel veel (oud)leden.

https://photos.app.goo.gl/x8JTZTnbVBLK5QTU6 Onthulling fotowand en feestavond 100 jaar SVV

Maandag 1 juli was het dan zover, SVV Scheveningen bestaat nu officieel 100 jaar!!

In het sponsor home werden besturen van diverse verenigingen ontvangen, de KNVB en wethouder Richard de Mos. Tijdens de toespraak van de KNVB werd Rob Vis beëdigd als Lid van Verdienste door de KNVB. Richard de Mos reikte aan Ron Kleijn een cheque uit van de Gemeente Den Haag.

Om 19:19 uur werd de wedstrijd, SVV Scheveningen - ADO Den Haag, afgetrapt door Irina Klaaijsen, directrice van FPL Dynamic Logistics.

Na de aftrap volgde er een zeer indrukwekkende minuut stilte. Tijdens de receptie bereikte ons het droevige nieuws dat lid van de vereniging Piet van der Toorn is overleden.... Piet heeft jaren lang het doel van Zaterdag 1 verdedigd. Daarnaast heeft Piet op SVV Scheveningen veel familie en vrienden. Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met dit zware verlies.  

De daarop volgende wedstrijd werd met 0-2 gewonnen door ADO Den Haag.

https://photos.app.goo.gl/7zAEodGmjv6nsTqW9 Receptie + SVV Scheveningen – ADO Den Haag

 

Voor nu gaan het 100jaarSVVScheveningen-team, Bestuur en vooral de vele vrijwilligers die zich óók bij de andere festiviteiten rond het 100 jarig bestaan weer belangeloos hebben ingezet,  genieten van een paar weken rust, om vervolgens bij aanvang van het nieuwe seizoen, de draad weer op te pikken.

 

Op vrijdag 24 mei werd op Sportpark Houtrust een walking football toernooi georganiseerd ter ere van 100 jaar SVV Scheveningen

 

De middag werd geopend door SVV Scheveningen voorzitter Ron Kleijn en vervolgens gingen de tien walking football teams enthousiast aan de slag in twee poules. Duno, Feijenoord, SEV, Voorschoten ’97, Vredenburch, Zoetermeer en ADO Den Haag met meerdere teams waren op Sportpark Houtrust aanwezig. Een groep ‘echte Schollekoppen’ mocht onder de naam van ‘Scheveningen’ aan het toernooi deelnemen!
En wat is een toernooi in Scheveningen zonder vis? Tussen de wedstrijden door konden de deelnemers genieten van een broodje haring en broodje vers gerookte makreel en een bakje kibbeling!

Er werd fel gestreden op de drie velden onder leiding van zes uitstekende scheidsrechters. Het Schollekoppen team deed het op het eigen toernooi meer dan goed en schakelde in de halve finale hun ‘walking football maatjes’ van ADO Den Haag uit met 2-0. In de finale moesten ze echter hun meerdere erkennen in tegenstander Zoetermeer, die met 1-0 en de beker naar Zoetermeer terugkeerde!

Tussen de meezingers van François Pieters door, reikte Martin Jol, voormalig voetballer van o.a. JAC, ADO, Bayern München en FC Den Haag, en trainer van o.a. ADO Den Haag (am), Scheveningen, Tottenham Hotspur, Ajax, Fulham en Hamburger SV, de prijzen uit aan de 10 deelnemers.
Voorschoten ’97 eindigde eervol als laatste maar mocht net als alle teams een doosje met ‘Scheveningen’ bier meenemen. De bekers voor de eerste drie plaatsen werden uitgereikt aan resp. ADO Den Haag Scheveningen, Scheveningen en winnaar Zoetermeer!

De vele vrijwilligers van SVV Scheveningen organiseerden onder leiding van Ruud Toet dit fantastische toernooi! De voorjaarszon werkte ook optimaal mee. Wellicht voor herhasling vatbaar volgend jaar??

 

De organisatie van het toernooi is mede mogelijk gemaakt door SVV Scheveningen, de vele vrijwilligers, de EHBO, de scheidsrechters Harm, Jan, Koos, Jan, Harry en Joop, Hofstad Security, De Graaf Bouwsupport, SCH 10 Drie Gebroeders, Vishandel Zeesluisweg en François Pieters!

 

Check voor foto’s: https://adodenhaag.nl/nl/maatschappelijk/nieuws/7829-martin-jol-reikt-prijzen-uit-op-schollekoppen-walking-football-toernooi-scheveningen

 

 

Vanaf het begin van het jaar zijn er al diverse activiteiten georganiseerd in het kader van het 100 jarig. In de opmaat naar het jubileumweekeinde worden er  nog een aantal voetbalactiviteiten georganiseerd:

Vrijdag 24 mei zal het Walking football toernooi gespeeld worden met 8 deelnemende teams, aanvang 13:30 uur

Dinsdag 28 mei speelt het Damesteam van SVV Scheveningen op Houtrust een wedstrijd tegen de ADO Meiden O-16, aanvang 19:30 uur.

Op zaterdag 1 juni is er de gehele dag genoeg bedrijvigheid op Houtrust. Meer dan 60 jeugdteams zullen de gehele dag strijden om de eer tijdens het Jaczon/Cornelis Vrolijk” voetbal toernooi.

 

Op 22 juni zal het ook een gezellige drukte zijn op Houtrust. De finale-dag van de Haaglanden-cup zal zich afspelen op de velden van SVV Scheveningen. Deze activiteit staat los van de festiviteiten, maar is ‘ons’ dit jaar gegund in verband met het 100 jarig bestaan.

Druk lang weekend rondom 100-bestaan SVV Scheveningen op 01 juli a.s.

Op zaterdag 29 juni zullen er diverse activiteiten gaan plaatsvinden:

-       Voor onze jeugd vindt er van 11:00-17:00 uur een groots
        opgezet voetbalfestijn plaats, georganiseerd i.s.m.
        Freestylevoetbal.nl. Voor dit evenement kunnen de jeugdleden
        zich binnenkort inschrijven. Check Freestylevoetbal.nl 

-       Vanaf 14:00 uur is er een ontvangst van genodigden in combinatie
      van o.a. wedstrijden van oud Zaterdag 1 (kampioensjaar 1996) tegen
      oud spelers van Zondag 1. Ook oud leden van de Dames spelen een
      onderlinge wedstrijd en er is een ontvangst van oud (S)HS-ers.

 

-       Vanaf 17 uur is er een 7x7 toernooi voor (oud)leden

-       Ook vanaf 17 uur is er een reünie voor oud-leden. Hiervoor is geen
      inschrijving noodzakelijk.

-       Vanaf 20 uur is er een feestavond voor de (oud) leden en
        vrijwilligers.

 

Op maandag 1 juli, onze verjaardag, zal het er serieuzer aan toe gaan.

Ons vlaggenschip zal op deze dag aantreden tegen ADO Den Haag.

Beide teams zijn dan al weer in de voorbereiding voor het seizoen 2019/2020.

Voorafgaand aan deze wedstrijd zal er voor genodigden een receptie zijn.

 

Ook na 1 juli zijn we nog niet klaar. Er staat o.a. nog een de ADO-clinic op het programma en enkele activiteiten, die we nu nog even onder de pet houden.

 

 

Zaterdag 1 juni 2019 zal het “100 jaar SVV Scheveningen Jaczon/Cornelis Vrolijk” voetbal toernooi plaatsvinden op Sportpark Houtrust.

Gedurende deze dag zullen er in verschillende leeftijdsklasse 60 teams mee doen aan dit toernooi.

60 Teams betekent ongeveer dat er over de hele dag 800 a 900 spelers, trainers/leiders, scheidsrechters, vrijwilligers en toeschouwers aanwezig zullen zijn. Het belooft dus een mooie drukke maar vooral sportieve dag te worden.

In de ochtend van 08:30 uur t/m 11:00 uur gaan teams uit de JO8, JO9 en JO11-3 en 4 uitmaken wie er in hun klasse de beste zijn.

In de middag van 12:00 uur t/m 14:30 uur spelen de teams van de JO10 en JO11-1 en 2.

De bekers zijn geschonken door de firma Jaczon/Cornelis Vrolijk.

Tevens zal er tijdens het toernooi een loterij gehouden worden waar mooie prijzen te winnen zijn.

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door: het Merchandise-team van SVV Scheveningen, ADO Den Haag en Free-Kick Sport!

De ADO fanshop zal de hele dag aanwezig zijn voor de verkoop van originele ADO Den Haag kleding en fanartikelen. Eea zal worden aangeboden met hoge kortingen! Kleding is er voor de kleinste t/m de oudste en grootste onder ons. LET OP, ER KAN IN DE ADO KRAAM NIET GEPINT WORDEN!!!

 

Wij hopen er een gezellige en bovenal sportieve dag van te maken.

De Toerooicommissie.

 

Geslaagd SVV Scheveningen 100 jaar FIFA19 Toernooi

Houtrust, 31 maart 2019.

Zondagochtend 10 uur, de mannen van YourNext komen met hun vrachtwagen met 12 spelcomputers en schermen voor FIFA’19 en nog 2 mega grote schermen voor andere spellen waar naast het toernooi op kan worden gespeeld. De kantine van SVV Scheveningen wordt goed gevuld met de gave kasten, deze hebben zelfs een Scheveningen Logo!

Om kwart voor 12 verzamelt de groep jongeren zich; ze worden later verdeeld in 2 groepen. Een groep tot en met de JO11 en een groep vanaf de JO12. De jongeren krijgen van Sam van YourNext de uitleg voordat de bloedstollende competitie begint. Bij de jongste groep zijn er 4 poules en alle kinderen spelen 5 wedstrijden, bij de oudere groep zijn er 8 poules en speelt iedereen 3 wedstrijden. Hierna wordt een achtste, een kwart, een halve en dé finale gespeeld. Het gaat er fanatiek aan toe, iedereen wil winnen! Wat een fanatisme, maar ook sportiviteit! Jongeren moedigen elkaar aan, iedereen lacht en heeft plezier. Intussen loopt de keuken op volle toeren. We verzorgen heel wat drankjes, patatjes, kroketten en tosti's voor de jeugd en de ouders. 
De twee finales van het SVV Scheveningen 100 jaar FIFA tournament 2019 worden gespeeld tussen Gwenn de Ruiter (JO11-3) & Jeffrey Spaans (JO10-1) en tussen Kenan Pownall (JO17-1) & Norman Njikam (JO15-1). Na een onwijs spannende strijd gaan Jeffrey en Norman er met de hoofdprijzen vandoor; een 100 jaar SVV Scheveningen badlaken. Gwenn en Kenan krijgen voor hun behaalde tweede plaatsen allebei een Playstation cadeaukaart. Connor de Ruiter (JO11-1) en Jaimy Postema (JO17-1) gaan door het behalen van de derde plek naar huis met een heerlijk gevuld blik snoep.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag (klik hier voor enkele foto's). Wat een enthousiasme zagen wij bij de Scheveningse Jeugd.
Wij willen alle kinderen bedanken!

Daarnaast onze dank voor Your Next voor het mogelijk maken van deze geweldige dag. Naast het verzorgen van de coole kasten heeft Your Next ook nog eens de hele competitie in elkaar gezet.

Deze geweldige dag is gesponsord door Cees Verkerk in samenwerking met het Team 100jaarSVV. Enorm bedankt namens de Scheveningse Jeugd!

Arie en Jacqueline van Berkel onwijs bedankt voor het bakken in de keuken.

Merchandise SVV Scheveningen bedankt voor het sponsoren van de eerste prijzen: 2 mooie SVV 100 jaar handdoeken.

Neem eens een kijkje op de website: www.yournext.eu

Groeten Activiteitencommissie Jeugd SVV Scheveningen.

 

Aanstaande zaterdag, 30 maart, wordt op Sportpark Houtrust het “Cicek ler Jeugdtoernooi 100 jaar SVV Scheveningen” gespeeld voor JO12 en JO13 teams.

Deelnemende verenigingen zijn: OVV, DSVP, Zestienhoven, DSVP, Zwaluwen Vlaardingen, Rotterdam United, DWO, VV Smitshoek, VV Katwijk, Oliveo, Oosterheem, HBSS, DVC en SVV Scheveningen.

Het belooft een mooie zonnige dag te worden, waarop zo’n 150 jeugdspelers uit de regio hun voetbalkunsten gaan vertonen.

Het toernooi start om 8.30 uur en zal rond 11.30uur zijn afgelopen. 

Om 14.30 uur speelt SVV Scheveningen 1 tegen Jong Vitesse op het Arie de Jager veld.

Een mooie gelegenheid dus om zaterdag wat eerder naar Sportpark Houtrust te komen, om de 'toekomst' van deze mooie verenigingen te bekijken.

 

Jubileumjaar '' afgetrapt

Voorafgaand aan de wedstrijd SVV Scheveningen - Barendrecht, 16 februari, werd de aftrap verricht van het jubileumjaar.

Wethouder van Economie, Sport en Buitenruimte Richard de Mos, verrichtte de aftrap samen met Cees Ouwehand (aanvoerder van het 100jaarsvv-team). Als aandachtige toeschouwers stonden Leo Roeleveld en Dennis van Menxel in de middencirkel. Leo ter promotie van de jubileumhandoek, en Dennis ter promotie van de 'ballen'-actie, die binnenkort van start gaat bij JUMBO Scheveningen. 

Via een spaaractie kunnen de klanten sparen voor een voetbal met 100jaar-logo en voor een retro-bal-met-veter.

Dit alles werd ondermeer gade geslagen door Ger en Immetje Moen. Beide al op een gerespecteerde leeftijd en zaten hoog en droog in het sponsorhome. Ger is een kleinzoon van één van de oprichters van onze mooie vereniging.

Na de westrijd werden zij door Ron Kleijn in het zonnetje gezet.

Team 100jaarsvv zal de komende tijd van zich laten horen.
De eerste actie was eind december, de 2 grote doeken op ons clubgebouw zijn vervangen door jubileumdoeken.
Ander activiteiten zullen zeer binnenkort worden gecommuniceerd via website en alle andere social media.

Namens het 100jaarsvv team,

Jacco Buis

 

Op zaterdag 16 februari a.s. zal voor de aanvang van de wedstrijd  Scheveningen – Barendrecht de officiële aftrap plaatsvinden van het heuglijke feit dat onze club op 1 juli 2019 haar 100 jarig bestaan gaat vieren..

 

Achter de schermen wordt er door het jubileumteam al meer dan een jaar keihard gewerkt om zoveel mogelijk activiteiten te realiseren, waarbij het uitgangspunt is dat bij het vieren van deze mijlpaal onze (jeugd) leden, oud leden, sponsoren en iedereen die Scheveningen een warm hart toedraagt bij de nodige activiteiten nauw betrokken worden. Het zal te ver gaan om alle plannen, die tot nu toe gerealiseerd zijn, met u te delen, maar u zult in de komende tijd uiteraard regelmatig op de hoogte worden gehouden van de activiteiten die gaan plaatsvinden.

Wij hopen dat u op zaterdag 16 februari  aanwezig bent om de officiële aftrap bij te wonen om daarna als twaalfde man massaal achter het team van trainer John Blok te gaan staan in de uiterst belangrijke wedstrijd tegen Barendrecht.

Het jubileumteam.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandagavond (28 januari) zal Team100jaarSVV alsnog te horen zijn in het radioprogramma 'Studio Haagse Bluf' van Omroep West. 

Cees Ouwehand, Ton van Duijn en Jacco Buis schuiven achter de microfoons bij het radioprogramma ‘Studio Haagsche Bluf’ 
Van 18:00 uur tot 19:00 uur zal een tipje van de sluier opgelicht worden mbt de te organiseren activiteiten rondom het 100 jarige bestaan van onze club. 

Ook zal onze rijke historie ter sprake komen. Met, bij elkaar, ruim meer dan 100 jaar lidmaatschap kunnen we veel vertellen over het SVV/SHS verleden.

Studio Haagsche Bluf behandeld dagelijks de actualiteit in de regio, met achtergrond reportages en sport. Een en ander afgewisseld met muziek. De presentatie van het programma is in handen van Tjeerd Spoor. 
Willen jullie dus meer te weten komen over dit jubileum jaar, stem dan 28 januari af op Radio West 89.3 FM!

 

Vandaag is de eerste uiting gerealiseerd mbt ons jubileum jaar 2019!

Met behulp van Glazenwasserij & Schoonmaakservice Van Roon was het wisselen van de spandoeken binnen een uur gereed.

De komende tijd zullen er meer visuele jubileum veranderingen plaatsvinden.
De viering van ons jubileum zal in verschillende activiteiten tot uiting komen ism de activiteiten-en toernooi commissie, met als hoogtepunt het jubileum weekend van 29 en 30 juni 2019.

Foto's, knipsels zijn nog altijd van harte welkom. Mocht je iets hebben, neem contact op via 100jaar@svvscheveningen.nl. Er wordt dan contact opgenomen om te kijken wat we kunnen met je spullen.

Het SVV100team wenst u allen prettige feestdagen en een voorspoedig, gezond en sportief 2019.

Namens het SVV100team,

Jacco Buis

 

 

 


JE BENT 100 VOOR JE HET WEET!

10 Man/vrouw sterk was er maandagavond, 1 oktober, aanwezig in de Bestuurskamer op Houtrust. Reden: foto’s uitzoeken van 100 jaar SVV Scheveningen. 

Een paar heren van respectabele leeftijd waren aanwezig met mooie foto’s en verhalen van vrôger. Na een inleidend praatje van Henk Oosterhuis van The Online Factory over de te selecteren foto’s, gingen we aan de slag. De oudste foto’s dateren van de oprichting. Een foto met nog enkele herkenbare koppen dateert uit 1923!!

We gingen per tijdvak van 10 jaar, heel gestructureerd te werk om alles te ordenen. Zaterdag, Zondag, Dames en Jeugd, alles kwam in zwart/wit en kleur voorbij. Aan de hand van shirts, broeken, sokken en de achtergrond op de foto’s hebben we aardig kunnen sorteren.

En we hebben niet alleen foto’s, maar ook krantenartikelen, clubbladen uit diverse periodes, posters, presentatiegidsen, etc.

We hebben nu van elk tijdvak redelijk wat foto’s e.d. Opmerkelijk detail, van de jaren 60 en 70 hebben we er meer dan van de jaren vanaf 2000, de intrede van het digitale tijdperk.

Dat we van de begin jaren weinig foto’s hebben is minder opmerkelijk. Hopelijk wilt u nogmaals kijken op zolder of elders om ons verder te helpen. Hoe meer foto’s, hoe mooier het overzicht gaat worden. U krijgt uw originele exemplaar gegarandeerd weer terug. Mocht u iets vinden, mail naar 100jaar@svvscheveningen.nl. We nemen dan contact met u op om de spullen in ontvangst te nemen.

We zijn bezig met de organisatie van diverse activiteiten. We komen later in het jaar met meer informatie daarover. Wat in ieder geval al vast staat, is een programma op zaterdag 29 juni. Er is dan een grote reünie voor oud-leden, zowel van de dames- en herenafdelingen incl. Holland Sport. Daaromheen een programma met een strafschoppenserie voor de oud-Holland Sporters, een wedstrijd van oud-Damesteams en een wedstrijd van oud-Scheveningen zondag tegen zaterdag (kampioensteam 1996).

Het jubileumteam heeft wat mutaties ondergaan, met o.a. als nieuwe leden Ronald Verhoog en Piet v.d. Harst. Naast deze oudgedienden bestaat het team uit: Jacco Buis, Nathalie de Jong, Wendy Klok, Michel de Graaf, Peter Keus, Ton van Duijn, Jerry van Toor, Theo Buijs, Janet Ammeraal (activiteitencommissie Jeugd) en (aanvoerder) Cees Ouwehand.

Ton van Duijn voert nog een team van  mensen aan die zich met name bezig houden met de organisatie van de reünie: Ruud Assenberg, Rob v.d. Vegt, Peter Grootveld, Simon Roeleveld en Jan Korf. Ook Nathalie en Wendy zijn daarin betrokken. Op de achtergrond is ook Hans de Jager actief, als groot verzamelaar en kenner van Holland Sport.

Als je wat hebt voor ons of als je mee wil doen met ons, dan kun je ons dus aanspreken.

Namens het jubileumteam,

Jacco Buis en Cees Ouwehand

 

 Voorstel rondje SVV100jaar-team.

Ruim een jaar geleden is het Team (elftal) SVV100jaar gestart om van het Jubileum jaar 2019 een groot succes te maken. Hierbij stellen we de teamleden aan jullie voor.
Op de foto ontbreken Peter keus, Ton Annink, Henk Schwarz en Janet Ammeraal.

Klik hier voor de foto.
De foto is gemaakt door Arjan de Jager.

Cees Ouwehand: als 10 jarige in 1965 gaan voetballen bij de pupillen. Als senior, eerst op zondag gespeeld, later bij de zaterdag en in 1998 gestopt. Sinds mijn 17e actief geweest als jeugdleider, diverse functies in het jeugdbestuur w.o. die van voorzitter en in die hoedanigheid ook enkele jaren bestuurslid. Organisator van vele evenementen. In 1998 gestopt. Vanaf 2001 tot 2014 vergelijkbare functies bij honk- en softbalvereniging STORKS. Sinds 2016 terug op het nest als aanvoerder van het jubileumteam.

Jacco Buis: 12 jaar geleden binnen komen wandelen met mijn zoon Kilian. Ik werd toen trainer/leider van de F4 en later leider van zijn team in de F1, E2 en E1. In die periode toegetreden tot het Jeugdbestuur als Groepshoofd EF en mini’s. Jaren heb ik de Ballenjongens geregeld voor de wedstrijden van Zaterdag 1. Sinds 5 jaar redactielid van de website en sinds 2 weer zitting in het Jeugdbestuur namens de JO19 en JO17. Binnen het team zal ik de ‘PR-activiteiten’ onder mijn hoede nemen en houd ik nauw contact met de Activiteitencommissie Jeugd.

Theo Buijs: Ik ben dit jaar reeds 45 jaar lid en met voetballen begonnen in, toen nog, welpen 3.
Na de actieve voetbalperiode ben ik jeugdtrainer geworden van het team van mijn zoon RICK. In de E2 zijn we toen kampioen geworden, samen met Kilian Buis. Jaren lang ben ik lid geweest van de kascommissie. Sinds december 2016 ben ik penningmeester.
In het jubileumteam vertegenwoordig ik het bestuur van onze mooie club.

Nathalie de Jong: sinds klein meisje al op de vereniging te vinden. Op m'n 10e begonnen met voetballen in meisjes 4 om vervolgens in het 1e dameselftal te eindigen. Inmiddels niet meer actief op het veld maar nog regelmatig op de vereniging te vinden. 

Ton van Duijn: Ik ben thans 61 lid van de club en ik ben in alle elftallen waarin ik heb gespeeld aanvoerder geweest. Ik ben begonnen bij de pupillen en na het jeugdteam heb ik 5 jaar bij SHS gespeeld en daarna in het eerste van Scheveningen (ongeveer 15 jaar) om te eindigen in het seniorenteam. Via het meer dan uitstekende jeugd team kreeg ik een contract aangeboden bij Scheveningen-Holland-Sport (SHS) gedurende 5 jaar. SHS was voor mij de springplank om voor het Nederlandse luchtmacht team opgeroepen te worden door Jan Zwartkruis (trainer). Bekende spelers waren toen in het team Piet Keizer, Henk Warnas, Piet Frauwdeunt, Pim Doesburg, etc.  De trainer van SHS was in die tijd Dennis Neville. 25 Jaar lang, samen met anderen, het werk van de kascommissie gedaan. Ik ben ook jaren jeugdleider geweest en heb ook de training van dat team gedaan. Ik ben gevraagd om nu bij het honderdjarig bestaan, met enkele club corveeën een reünie te organiseren.

Jerry van Toor: Vanaf 1968 heb ik alle standaard teams van de jeugdafdeling doorlopen, van welpen tot en met de a-jeugd. Op 17 jarige leeftijd maakte ik de stap naar de zondag afdeling. Op mijn 23e de stap naar de zaterdagafdeling gemaakt. Mooi om mee te maken dat ook ik mijn steentje heb mogen bijdragen als spelend lid aan de opmars van de zaterdagafdeling. In deze periode was ik tevens jeugdbestuurslid. Door mijn 3 dochters werd ik later trainer/coach meisjes-dames. Ook ben ik nog leider geweest van het 2e en 3e  zaterdagelftal en 1e zondagelftal. O ja en tussendoor draaide ik nog kantinediensten op de dinsdag- en/of vrijdagavonden en op zaterdagochtend. Op zaterdagmiddag stond ik samen met mijn schoonvader Koos van der Plas in de worstenkraam als het 1e zaterdagteam thuis speelde.    

Wendy Klok-Cramer. Toen mijn broertje in de 70-er jaren ging voetballen ging ik altijd mee. Ik vond voetballen ook leuk en ben vanaf 1977 tot 1999 actief lid geweest van het Zondag Dames team. In die tijd zat ik ook een aantal jaren in de damescommissie. Toen mijn kinderen eind jaren negentig gingen voetballen ben ik leidster geweest van mijn dochter. Ik vind het leuk om te proberen er in 2019 een mooi feest van de maken en hopelijk veel van mijn oude teamgenoten weer te ontmoeten bij een reünie.

 

Michel de Graaf: als 10 jarige op 1 januari 1975 aangemeld als lid en gestart als keeper in pupillen 6. In de mooie jeugdjaren nog een fraai jaar meegemaakt in de zogenoemde Regionale (nu Landelijk) klasse voor A-junioren. Als senior heb ik een aantal jaren het doel van ons Eerste Zaterdagelftal verdedigd.  Na een lange periode van blessureleed mocht ik in 1991 deel uitmaken van het elftal dat de promotiewedstrijd naar de Eerste Klasse (nu Hoofdklasse) in winst omzette.  Na mijn actieve voetbalcarrière draag ik de club al weer sinds jaar en dag een zeer warm hart toe, ook middels  sponsoring door Baker Tilly Berk, waar ik als partner aan verbonden ben.  Sinds 2016 terug in de opstelling als keeper van het jubileumteam. 

Peter Keus: In mijn 40 jarig lidmaatschap heb ik van alles gedaan binnen de vereniging.
Voetballen in de jeugdafdeling en lagere zondag senioren, elftalleider A, B en C jeugd, lid jeugdcommissie, lid kascommissie, barmedewerker en meer dan 25 jaar deel uitgemaakt van het bestuur van de SVV Scheveningen in verschillende functies.
Bij mijn terugtreden als Penningmeester in 2016 ben ik benoemd tot ere lid waar ik terecht erg trots op ben. Mijn motivatie om deel te nemen aan het team is dat het natuurlijk een geweldige mijlpaal is als je vereniging het 100 jarig bestaan viert en ik wil er aan werken dat dit jubileum een feest wordt voor al onze leden (jong en oud), donateurs en sponsoren.

Hebt u ideeën, foto/filmmateriaal, relikwieën uit een ver SVV of SHS-verleden en wilt u die met ons delen, kunt u contact opnemen met Cees Ouwehand en/of Jacco Buis, via 100jaar@svvscheveningen.nl.

 

 

 

100 jaar voetbal bij SVV Scheveningen: wie helpt mee herinneringen ophalen?

Op 1 juli 2019 bestaat SVV Scheveningen honderd jaar.  Een mijlpaal in de rijke clubgeschiedenis om trots op te zijn. Deze mijlpaal mag en zal niet onopgemerkt voorbij gaan. De viering van het eeuwfeest  willen we groots aanpakken. Het is de bedoeling om in de periode van 1 januari t/m 1 juli 2019 diverse activiteiten te laten plaatsvinden.

Cees Ouwehand, zelf al ruim vijftig jaar lid van Scheveningen, is door voorzitter Ron Kleijn bereid gevonden om de festiviteiten rond het eeuwfeest in goede banen te leiden.

Het  jaar 2019 lijkt nog ver weg, maar om alles goed geregeld te hebben is twee tot drie jaar voorbereiding hard nodig. Er is inmiddels een jubileumteam gevormd. Teamleden zijn nu: Michel de Graaf, Ton van Duijn, Peter Keus, Theo Buijs, Jerry van Toor, Jacco Buis, Ton Annink, Wendy Klok-Cramer, Nathalie de Jong – Meere en Henk Schwarz.

Inmiddels hebben diverse mensen zich gemeld met ideeën en/of aangeboden te willen helpen. Maar we zoeken nog veel meer mensen met ideeën en mensen die willen helpen.

En daarnaast zijn we op zoek naar foto’s en ander historisch materiaal. Een honderdjarig voetbaljubileum is niet compleet zonder materialen van toen. Denk hierbij aan oude voetbalkousen, vlaggen, voetbalschoenen, vaantjes, clubbladen, krantenartikelen etc.

Samen hopen we zo herinneringen op te halen uit de tijd van SVV Scheveningen en SHS.

Aanmelden, historische sfeerbeelden en oude materialen

Heb je een idee, geef het door.

Wil je wat doen, meld je aan.

Heb je nog foto’s in je bezit, meld je dan. De foto’s worden gedigitaliseerd en je krijgt ze uiteraard weer terug. Oude video- en filmopnamen zijn ook welkom.

Heb je iets in je bezit dat (misschien) historisch waardevol is, neem dan contact op.

Je kunt voor alles een mail sturen naar 100jaar@svvscheveningen.nl