Scheveningen 1

Scheveningen - Kozakken Boys

Zaterdag 25 mei  
Aanvang 15.30 uur

Sportpark "Houtrust"
Arie de Jager veld 

Laan van Poot 38-C 
2566 EC Den Haag

Wedstrijdbal geschonken door:

 FPL Dynamic Logistics

&

Hofstad Security

---------------------
Man of the Match Sponsor:

-----

Superfan Poster

de Schollekoppen

Pupil van de week

SVV Scheveningen 100 jaar

JE BENT 100 VOOR JE HET WEET!

10 Man/vrouw sterk was er maandagavond, 1 oktober, aanwezig in de Bestuurskamer op Houtrust. Reden: foto’s uitzoeken van 100 jaar SVV Scheveningen. 

Een paar heren van respectabele leeftijd waren aanwezig met mooie foto’s en verhalen van vrôger. Na een inleidend praatje van Henk Oosterhuis van The Online Factory over de te selecteren foto’s, gingen we aan de slag. De oudste foto’s dateren van de oprichting. Een foto met nog enkele herkenbare koppen dateert uit 1923!!

We gingen per tijdvak van 10 jaar, heel gestructureerd te werk om alles te ordenen. Zaterdag, Zondag, Dames en Jeugd, alles kwam in zwart/wit en kleur voorbij. Aan de hand van shirts, broeken, sokken en de achtergrond op de foto’s hebben we aardig kunnen sorteren.

En we hebben niet alleen foto’s, maar ook krantenartikelen, clubbladen uit diverse periodes, posters, presentatiegidsen, etc.

We hebben nu van elk tijdvak redelijk wat foto’s e.d. Opmerkelijk detail, van de jaren 60 en 70 hebben we er meer dan van de jaren vanaf 2000, de intrede van het digitale tijdperk.

Dat we van de begin jaren weinig foto’s hebben is minder opmerkelijk. Hopelijk wilt u nogmaals kijken op zolder of elders om ons verder te helpen. Hoe meer foto’s, hoe mooier het overzicht gaat worden. U krijgt uw originele exemplaar gegarandeerd weer terug. Mocht u iets vinden, mail naar 100jaar@svvscheveningen.nl. We nemen dan contact met u op om de spullen in ontvangst te nemen.

We zijn bezig met de organisatie van diverse activiteiten. We komen later in het jaar met meer informatie daarover. Wat in ieder geval al vast staat, is een programma op zaterdag 29 juni. Er is dan een grote reünie voor oud-leden, zowel van de dames- en herenafdelingen incl. Holland Sport. Daaromheen een programma met een strafschoppenserie voor de oud-Holland Sporters, een wedstrijd van oud-Damesteams en een wedstrijd van oud-Scheveningen zondag tegen zaterdag (kampioensteam 1996).

Het jubileumteam heeft wat mutaties ondergaan, met o.a. als nieuwe leden Ronald Verhoog en Piet v.d. Harst. Naast deze oudgedienden bestaat het team uit: Jacco Buis, Nathalie de Jong, Wendy Klok, Michel de Graaf, Peter Keus, Ton van Duijn, Jerry van Toor, Theo Buijs, Janet Ammeraal (activiteitencommissie Jeugd) en (aanvoerder) Cees Ouwehand.

Ton van Duijn voert nog een team van  mensen aan die zich met name bezig houden met de organisatie van de reünie: Ruud Assenberg, Rob v.d. Vegt, Peter Grootveld, Simon Roeleveld en Jan Korf. Ook Nathalie en Wendy zijn daarin betrokken. Op de achtergrond is ook Hans de Jager actief, als groot verzamelaar en kenner van Holland Sport.

Als je wat hebt voor ons of als je mee wil doen met ons, dan kun je ons dus aanspreken.

Namens het jubileumteam,

Jacco Buis en Cees Ouwehand

 

 Voorstel rondje SVV100jaar-team.

Ruim een jaar geleden is het Team (elftal) SVV100jaar gestart om van het Jubileum jaar 2019 een groot succes te maken. Hierbij stellen we de teamleden aan jullie voor.
Op de foto ontbreken Peter keus, Ton Annink, Henk Schwarz en Janet Ammeraal.

Klik hier voor de foto.
De foto is gemaakt door Arjan de Jager.

Cees Ouwehand: als 10 jarige in 1965 gaan voetballen bij de pupillen. Als senior, eerst op zondag gespeeld, later bij de zaterdag en in 1998 gestopt. Sinds mijn 17e actief geweest als jeugdleider, diverse functies in het jeugdbestuur w.o. die van voorzitter en in die hoedanigheid ook enkele jaren bestuurslid. Organisator van vele evenementen. In 1998 gestopt. Vanaf 2001 tot 2014 vergelijkbare functies bij honk- en softbalvereniging STORKS. Sinds 2016 terug op het nest als aanvoerder van het jubileumteam.

Jacco Buis: 12 jaar geleden binnen komen wandelen met mijn zoon Kilian. Ik werd toen trainer/leider van de F4 en later leider van zijn team in de F1, E2 en E1. In die periode toegetreden tot het Jeugdbestuur als Groepshoofd EF en mini’s. Jaren heb ik de Ballenjongens geregeld voor de wedstrijden van Zaterdag 1. Sinds 5 jaar redactielid van de website en sinds 2 weer zitting in het Jeugdbestuur namens de JO19 en JO17. Binnen het team zal ik de ‘PR-activiteiten’ onder mijn hoede nemen en houd ik nauw contact met de Activiteitencommissie Jeugd.

Theo Buijs: Ik ben dit jaar reeds 45 jaar lid en met voetballen begonnen in, toen nog, welpen 3.
Na de actieve voetbalperiode ben ik jeugdtrainer geworden van het team van mijn zoon RICK. In de E2 zijn we toen kampioen geworden, samen met Kilian Buis. Jaren lang ben ik lid geweest van de kascommissie. Sinds december 2016 ben ik penningmeester.
In het jubileumteam vertegenwoordig ik het bestuur van onze mooie club.

Nathalie de Jong: sinds klein meisje al op de vereniging te vinden. Op m'n 10e begonnen met voetballen in meisjes 4 om vervolgens in het 1e dameselftal te eindigen. Inmiddels niet meer actief op het veld maar nog regelmatig op de vereniging te vinden. 

Ton van Duijn: Ik ben thans 61 lid van de club en ik ben in alle elftallen waarin ik heb gespeeld aanvoerder geweest. Ik ben begonnen bij de pupillen en na het jeugdteam heb ik 5 jaar bij SHS gespeeld en daarna in het eerste van Scheveningen (ongeveer 15 jaar) om te eindigen in het seniorenteam. Via het meer dan uitstekende jeugd team kreeg ik een contract aangeboden bij Scheveningen-Holland-Sport (SHS) gedurende 5 jaar. SHS was voor mij de springplank om voor het Nederlandse luchtmacht team opgeroepen te worden door Jan Zwartkruis (trainer). Bekende spelers waren toen in het team Piet Keizer, Henk Warnas, Piet Frauwdeunt, Pim Doesburg, etc.  De trainer van SHS was in die tijd Dennis Neville. 25 Jaar lang, samen met anderen, het werk van de kascommissie gedaan. Ik ben ook jaren jeugdleider geweest en heb ook de training van dat team gedaan. Ik ben gevraagd om nu bij het honderdjarig bestaan, met enkele club corveeën een reünie te organiseren.

Jerry van Toor: Vanaf 1968 heb ik alle standaard teams van de jeugdafdeling doorlopen, van welpen tot en met de a-jeugd. Op 17 jarige leeftijd maakte ik de stap naar de zondag afdeling. Op mijn 23e de stap naar de zaterdagafdeling gemaakt. Mooi om mee te maken dat ook ik mijn steentje heb mogen bijdragen als spelend lid aan de opmars van de zaterdagafdeling. In deze periode was ik tevens jeugdbestuurslid. Door mijn 3 dochters werd ik later trainer/coach meisjes-dames. Ook ben ik nog leider geweest van het 2e en 3e  zaterdagelftal en 1e zondagelftal. O ja en tussendoor draaide ik nog kantinediensten op de dinsdag- en/of vrijdagavonden en op zaterdagochtend. Op zaterdagmiddag stond ik samen met mijn schoonvader Koos van der Plas in de worstenkraam als het 1e zaterdagteam thuis speelde.    

Wendy Klok-Cramer. Toen mijn broertje in de 70-er jaren ging voetballen ging ik altijd mee. Ik vond voetballen ook leuk en ben vanaf 1977 tot 1999 actief lid geweest van het Zondag Dames team. In die tijd zat ik ook een aantal jaren in de damescommissie. Toen mijn kinderen eind jaren negentig gingen voetballen ben ik leidster geweest van mijn dochter. Ik vind het leuk om te proberen er in 2019 een mooi feest van de maken en hopelijk veel van mijn oude teamgenoten weer te ontmoeten bij een reünie.

 

Michel de Graaf: als 10 jarige op 1 januari 1975 aangemeld als lid en gestart als keeper in pupillen 6. In de mooie jeugdjaren nog een fraai jaar meegemaakt in de zogenoemde Regionale (nu Landelijk) klasse voor A-junioren. Als senior heb ik een aantal jaren het doel van ons Eerste Zaterdagelftal verdedigd.  Na een lange periode van blessureleed mocht ik in 1991 deel uitmaken van het elftal dat de promotiewedstrijd naar de Eerste Klasse (nu Hoofdklasse) in winst omzette.  Na mijn actieve voetbalcarrière draag ik de club al weer sinds jaar en dag een zeer warm hart toe, ook middels  sponsoring door Baker Tilly Berk, waar ik als partner aan verbonden ben.  Sinds 2016 terug in de opstelling als keeper van het jubileumteam. 

Peter Keus: In mijn 40 jarig lidmaatschap heb ik van alles gedaan binnen de vereniging.
Voetballen in de jeugdafdeling en lagere zondag senioren, elftalleider A, B en C jeugd, lid jeugdcommissie, lid kascommissie, barmedewerker en meer dan 25 jaar deel uitgemaakt van het bestuur van de SVV Scheveningen in verschillende functies.
Bij mijn terugtreden als Penningmeester in 2016 ben ik benoemd tot ere lid waar ik terecht erg trots op ben. Mijn motivatie om deel te nemen aan het team is dat het natuurlijk een geweldige mijlpaal is als je vereniging het 100 jarig bestaan viert en ik wil er aan werken dat dit jubileum een feest wordt voor al onze leden (jong en oud), donateurs en sponsoren.

Hebt u ideeën, foto/filmmateriaal, relikwieën uit een ver SVV of SHS-verleden en wilt u die met ons delen, kunt u contact opnemen met Cees Ouwehand en/of Jacco Buis, via 100jaar@svvscheveningen.nl.

 

 

 

100 jaar voetbal bij SVV Scheveningen: wie helpt mee herinneringen ophalen?

Op 1 juli 2019 bestaat SVV Scheveningen honderd jaar.  Een mijlpaal in de rijke clubgeschiedenis om trots op te zijn. Deze mijlpaal mag en zal niet onopgemerkt voorbij gaan. De viering van het eeuwfeest  willen we groots aanpakken. Het is de bedoeling om in de periode van 1 januari t/m 1 juli 2019 diverse activiteiten te laten plaatsvinden.

Cees Ouwehand, zelf al ruim vijftig jaar lid van Scheveningen, is door voorzitter Ron Kleijn bereid gevonden om de festiviteiten rond het eeuwfeest in goede banen te leiden.

Het  jaar 2019 lijkt nog ver weg, maar om alles goed geregeld te hebben is twee tot drie jaar voorbereiding hard nodig. Er is inmiddels een jubileumteam gevormd. Teamleden zijn nu: Michel de Graaf, Ton van Duijn, Peter Keus, Theo Buijs, Jerry van Toor, Jacco Buis, Ton Annink, Wendy Klok-Cramer, Nathalie de Jong – Meere en Henk Schwarz.

Inmiddels hebben diverse mensen zich gemeld met ideeën en/of aangeboden te willen helpen. Maar we zoeken nog veel meer mensen met ideeën en mensen die willen helpen.

En daarnaast zijn we op zoek naar foto’s en ander historisch materiaal. Een honderdjarig voetbaljubileum is niet compleet zonder materialen van toen. Denk hierbij aan oude voetbalkousen, vlaggen, voetbalschoenen, vaantjes, clubbladen, krantenartikelen etc.

Samen hopen we zo herinneringen op te halen uit de tijd van SVV Scheveningen en SHS.

Aanmelden, historische sfeerbeelden en oude materialen

Heb je een idee, geef het door.

Wil je wat doen, meld je aan.

Heb je nog foto’s in je bezit, meld je dan. De foto’s worden gedigitaliseerd en je krijgt ze uiteraard weer terug. Oude video- en filmopnamen zijn ook welkom.

Heb je iets in je bezit dat (misschien) historisch waardevol is, neem dan contact op.

Je kunt voor alles een mail sturen naar 100jaar@svvscheveningen.nl