Scheveningen 1

Voorbereiding 
Seizoen 2020-2021

TAC 

 90

TAC 90 - Scheveningen

zaterdag 15 Augustus
aanvang: 14.30 uur

I.M. Cees Ijspelder toernooi
HSV DUNO

Sportpark 
"Haagsche Dynamiek"

Mgr.Nolenslaan 9
2555 XX Den Haag

Superfan Poster

de Schollekoppen

Topper van de week

Er mag weer getraind worden!!
Check de info en richtlijnen
op de website.

Nieuws

DANNY KONING KEERT TERUG OP GEBOORTEGROND SCHEVENINGEN


14-06-2020

Danny Koning keert deze zomer terug op Sportpark Houtrust! Daarmee is de cirkel na 10 seizoenen rond. Scheveningen is niet alleen de club waar hij zijn eerste voetbalstappen zette, maar waar hij na een paar jaar in de opleiding van ADO Den Haag ook weer naar terugkeerde en in 9 seizoenen bij het eerste elftal veel wedstrijden speelde op het allerhoogste niveau en diverse andere successen beleefde.

 

Koning zal bij Scheveningen in de Tweede Divisie onderdeel zijn van het team van vier keepers voor de twee hoogste selectieteams en in het verlengde daarvan ook keeperstrainer Marco Scheenstra, verantwoordelijk zijn voor de training van de selectiekeepers, en overige leden van de technische staf assisteren. 
 
Bjorn Benard en Sven van der Maaten gaan daarbij in principe strijden om de plek van 1e doelman, de jonge talentvolle Moreno Pinas zal als eerste gegadigde volop speelminuten gaan maken in Jong Scheveningen en Danny Koning maakt het keepersteam met zijn ervaring, directe inzetbaarheid en combinatierol compleet. Daarmee ontstaat een ideale situatie met een even aantal keepers, waarbij kwaliteit en directe inzetbaarheid altijd geborgd zijn en talent de ruimte krijgt zich volop te blijven ontwikkelen.

Voor de 37-jarige Koning kwam er onlangs een abrupt, onverwacht en onvrijwillig einde aan een prachtige en succesvolle periode van 10 seizoenen bij FC ’s-Gravenzande. Hij was al die tijd vooraanstaand selectiespeler en -op de eerste maanden van vorig seizoen na- onder verschillende trainers de onbetwiste eerste doelman. Als loyale en betrokken persoonlijkheid was hij ook volop in het verenigingsleven actief en leek dat ook na zijn actieve carriere te blijven in combinatie met een rol in de staf. Het liep helaas anders, maar dat maakt de warme band met de club, de mooie successen (promotie, kampioenschap, KNVB  Beker en Haaglanden Voetbal Cup) en de opgebouwde vriendschappen niet minder waardevol. 

Na enige tijd van bezinning besloot hij echter nog zeker niet te willen stoppen en dat moment van jaar tot jaar maar vooral zelf te willen bepalen. Na het afwegen van een handvol opties op verschillende niveau’s hakte hij afgelopen weekend de knoop door en besloot in te gaan op het aanbod om terug te keren bij de club waar het allemaal begon. De op maat gemaakte en op het lijf geschreven dubbelrol bij Schevenigen, in combinatie met het niveau en de schitterende ambiance in de Tweede Divisie, een mooie gezamenlijke historie, vele bekenden en de afstand en tijden die perfect te combineren zijn met een druk gezinsleven gaven uiteindelijk de doorslag. 

Scheveningen is zowel vanuit verenigings- als voetbaltechnische perspectief vanzelfsprekend zeer verheugd met de terugkeer van Danny Koning. 


VOETBAL TECHNISCHE COMMISSIE SVV SCHEVENINGEN

Terug
MMF
Scheveningen Merchandise

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tweets van SVVSchev

Tweets van SchevZAT1