Er mag weer getraind worden!!
Check de info en richtlijnen
op de website.

Up date corona nieuws

08-05-2020
Ron Kleijn : ,,Ook zorgen over groot deel sponsoren”

Premier Rutte heeft in zijn persconferentie op woensdag laten weten, dat de sportkantines pas op 1 september weer open gaan. Dat betekent dat het voetbalseizoen niet alleen sportief al een tijdje voorbij is, maar ook het seizoen met leden ‘leuk’ afsluiten zit er dus niet in.

In een serie van Haaglanden Voetbal komt de komende dagen een aantal voorzitters aan het woord over de situatie bij de eigen vereniging. Ditmaal Ron Kleijn,voorzitter van Scheveningen.:

Ondanks alle ellende blijft Ron Kleijn altijd een optimistisch mens. ,,Onze vereniging bestaat al meer dan 100 jaar en ik geloof er nog steeds in dat we de 200 jaar ook gaan halen. Gelukkig is de jeugd al weer aan het trainen en dat brengt het verenigingsgevoel weer een beetje terug. Dat de kantine pas op 1 september weer open mag, zoals woensdagavond is meegedeeld tijdens de persconferentie van premier Rutte, is voor Kleijn geen echt grote teleurstelling. ,,Ik had niet op eerder gerekend. Uiteraard is het vervelend, maar het is niet anders.”

Gelet op de financiën, moest ook Scheveningen maatregelen nemen. Kleijn: ,,Uiteraard moesten wij ingrijpen. Het bestuur heeft ervoor gekozen om dit seizoen met een soort clean-sheet af te sluiten, dat betekent geen zaken vooruit schuiven. Kostenreductie hoort daarbij. Alle betrokkenen hebben daar zeer goed op gereageerd en werken daaraan mee. Alles in het licht van het voortbestaan van de club.” Het al vroegtijdig stoppen van de amateurcompetities was een goede beslissing aldus de preses van Scheveningen: ,, Ja, in ieder geval was er op tijd duidelijkheid.”

Wachten

Terwijl de kantine op Houtrust de afgelopen weken was gesloten, is er toch het één en ander gebeurd. ,,Geen grote verbouwingen of zo in verband met kostenbesparing, maar kleine onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden zijn uiteraard wel verricht”, aldus Kleijn. De club had ook nog geen maatregelen getroffen voor een mogelijke 1,5 meter- maatschappij. ,,Nee, wij hadden nog niets gedaan en wachten tot er meer bekend is. Wij gaan niet voor de muziek uitlopen.”

Scheveningen heeft ook niet stil gezeten toen van overheidswege steun werd toegezegd. Ron Kleijn: ,,Wij hebben in samenwerking met onder meer onze sponsoren De Hoornwijckgroep en Carlo Gode de aanvragen NOW en TOGS gedaan en ook de toezeggingen van de overheid gehad en gedeeltes ontvangen. Nu nog wachten op de bijdrage van het rijk naar de gemeente, waarvan naar verluidt de huur kwijtgescholden in plaats van uitgesteld gaat worden.” Voor een terugloop van leden vreest Scheveningen niet. ,,Mijn verwachting is niet dat we een terugloop van leden gaan krijgen. We moeten met onze leden in contact blijven, dat is heel belangrijk”, meent Kleijn.

Schade

Ook Scheveningen loopt door het stoppen van de competitie dit seizoen schade op. Niet alleen waar het de kantineomzet betreft, maar Kleijn denkt ook aan de sponsoren. Hij: ,,De misgelopen kantineomzet dit seizoen is zeker niet goed te maken. Wat het komend seizoen gaat brengen weten we nog niet, wellicht gaat het seizoen langer duren en kunnen we wat nieuwe activiteiten gaan ondernemen. Waar ik me meer zorgen over maak is een groot gedeelte van onze sponsoren. Dat zijn de horeca- en sportschoolondernemers. Zij moeten echt alles doen om te overleven. Naast dat ik me dus zorgen maak om hun persoonlijke toekomst, denk ik ook dat het enorme impact heeft op de sponsoring aan onze club en dat is logisch. Wij zullen samen met hen onze leden en supporters moeten enthousiasmeren om, zodra het kan, bij deze groep langs te gaan.”