Er mag weer getraind worden!!
Check de info en richtlijnen
op de website.

In memoriam Rob Snabel (23 december 1953 - 9 april 2020)

14-04-2020

Afgelopen vrijdag bereikte ons het droevige bericht, dat Rob Snabel de ongelijke strijd tegen zijn ziekte op donderdagavond 9 april 2020 heeft moeten opgeven. Rob is op de veel te jonge leeftijd van 66 jaar overleden.

Hoe kort geleden is het nog dat Rob, samen met zijn boezemvriend Ron van der Meijde, de ‘overstap’ maakte van Duindorp SV naar onze club. Rob maakte samen met vele bekenden uit die tijd, talloze jaren deel uit van het bestuur en wegens zijn enorme inzet voor de club werd Rob volkomen terecht benoemd tot erelid van Duindorp SV.

Hoe lang geleden, zal het circa drie jaar zijn geweest? In ieder geval weten wij wel datRob al snel de kriebels kreeg om wat voor onze club te gaan betekenen en in korte tijd was hij al bij meerdere vrijwilligerstaken betrokken. Wij schetsen een paar voorbeelden, wat Rob in die veel te korte tijd voor taken op zich nam:

- Bardiensten (onder andere bij de bridgeavonden, maar ook op de zaterdagochtenden) en keukendiensten draaien
- Ondersteuning van de financiële commissie
- Kaartverkoop bij de thuiswedstrijden van het 1e elftal
- Deel uitmaken van diverse commissies.

Niet alleen verdiende zijn inzet onze waardering, maar wij weten zeker dat wij namens iedereen spreken die Rob van dichtbij hebben meegemaakt: hij was zo’n innemende kerel, stond voor iedereen klaar, deed zijn vrijwilligerswerk met een enorme passie. Rob was een levensgenieter, bij uitwedstrijden van het 1e mee met de supportersbus, mee op diverse trainingskampen, elke donderdagavond met zijn voetbalvrienden gezellig aan de bar, op de vrijdagochtend met weer andere vrienden op de koffie (met gebak) bij Zarautz. Tussendoor vond hij ook nog tijd om zich als vrijwilliger in te zetten voor Muzee Scheveningen.

Het zal ongeveer twee jaar geleden zijn dat Rob en zijn gezin slecht nieuws te horen kregen: bij Rob werd een kanker geconstateerd. Er volgde een periode van onderzoeken, bestralingen en elke keer als Rob na een bezoek aan het ziekenhuis op Houtrust kwam was steevast op de vraag: ‘hoe gaat het nu Rob?’ zijn antwoord: “het gaat eigenlijk best goed en de behandelingen lijken aan te slaan”.

Veel meer woorden wilde Rob daar niet aan kwijt; veel belangrijker vond Rob het om zich uit te leven in zijn vrijwilligerswerk en er voor zijn gezin te zijn.

Helaas werd het de laatste maanden steeds duidelijker, dat de ziekte meer grip op hem kreeg: de pijn nam toe, het lopen ging moeizaam, maar ook toen was er nog altijd die enorme plichtsbetrachting. Met de scootmobiel naar Houtrust: zakjes snoep maken, tosti’s klaarmaken voor de zaterdagen en daarna nog even Hans Verdoold helpen met de financiële administratie.

Zijn lieve vrouw Ria, die Rob in alles steunde, stuurde ons een e-mailbericht en in één zin typeerde zij perfect hoe Rob in het leven stond:

“Niet kijken naar wat je niet meer kunt, maar wat je wel kunt en elke dag er het maximale uithalen”.

Dit was zo op Rob van toepassing, ook in alles wat hij voor SVV Scheveningen heeft gedaan. Het is zo moeilijk te verteren, dat wij een trouwe voetbalvriend hebben verloren, maar de herinnering aan Rob zal nog heel lang voortleven op Houtrust.

Het was de wens van Rob dat de aanwezigen na afloop van de crematieplechtigheid het glas zouden heffen op het leven van Rob, maar helaas kan dat door de maatregelen ten gevolge van het corona virus geen doorgang vinden. Rob en zijn gezin hebben in plaats daarvan besloten voor een alternatief te kiezen, door hier te klikken kunt u kennis nemen van het bericht dat door de familie is opgesteld.

Het zal een enorme troost voor Ria, Pieter, Robbert en Sharoena zijn als wij als ‘SVV Scheveningen familie’ rond 11.30 uur op de Laan van Poot (vanaf de Houtrustlaan tot de Houtrustweg) in groten getale aanwezig zijn om een laatste groet aan Rob te brengen.Rob zal rond 11:45 vanaf zijn huisadres vertrekken.

Mede op verzoek van de familie willen wij u dringend verzoeken om de voorzorgsmaatregelen betreffende het coronavirus in acht te nemen.

Namens het bestuur SVV Scheveningen,

Rob Vis, algemeen secretaris.