Scheveningen 1

Superfan Poster

de Schollekoppen

Topper van de week

Helaas geen voetbal.
Blijf gezond,
en we zien jullie hopelijk volgend seizoen!!

Nieuws

Voormalig jeugdspeler Crescendo van Berkel per direct terug bij Scheveningen


24-02-2020
Scheveningen versterkt zich per direct met Crescendo van Berkel. De 27-jarige voormalig jeugdspeler was transfervrij en tekent een contract dat hem in ieder geval tot het einde van het seizoen aan Scheveningen zal verbinden, met daarbij ook de afgesproken mogelijkheid dat de partijen daarna langer met elkaar verder gaan.


Van Berkel zette op jonge leeftijd zijn eerste voetbalstappen op Houtrust en zijn ouders wonen nog altijd in de naastgelegen wijk. Hij maakte in de jeugd deel uit van een lichting met onder meer Henk Dijkhuizen (momenteel TOP Oss) en meerdere spelers die nog altijd als speler in verschillende teams of andere rollen bij Scheveningen betrokken zijn. Voor het grote talent volgde na enkele seizoenen de onvermijdelijke stap hogerop. Met de sterke jeugdopleiding van Quick als tussenstation belandde hij uiteindelijk bij Sparta Rotterdam, waar hij het restant van de jeugdopleiding doorliep en vanuit de jeugd doorbrak in het eerste elftal. 
 
Na 30 wedstrijden in het eerste elftal op Het Kasteel volgden in Nederland nog periodes als contractspeler bij Roda JC en Telstar. Internationale voetbalervaring verkreeg Van Berkel vervolgens op de hoogste niveaus in Noorwegen (Sandefjord) en Hong Kong (Lee Man FC). Na zijn terugkeer uit Hong Kong hield Van Berkel zijn conditie in de loop van het seizoen aanvankelijk op peil bij FC Dordrecht en was vervolgens tot afgelopen week nog dicht bij een nieuw contract in het buitenland, dat op het laatste moment afketste. Daarop keerde hij terug naar Nederland en was er vervolgens snel uit om per direct bij Scheveningen aan te sluiten. 
 
Aan ervaring dus geen gebrek en in al die jaren kwam Van Berkel ook op verschillende posities en in verschillende systemen uit. Dat maakt hem multifunctioneel en inzetbaar op meerdere posities in zowel de achterhoede als op het middenveld. 
 
Met de komst van Van Berkel keert er dus niet alleen een Scheveniger met een verleden in de jeugdafdeling terug, maar tegelijkertijd ook een speler die multifunctioneel is, over een brok aan ervaring als prof beschikt en fysiek vanwege recente stages direct inzetbaar is. Al met al een uitstekende aanvulling op het reeds aanwezige spelersmateriaal en voor de staf een verruiming van de mogelijkheden voor de beslissende maanden in de hoogste topamateurdivisie, waarin de onderlinge verschillen zelden zo klein zijn geweest.


Voetbal Technische Commissie Scheveningen

 

Terug
MMF
Scheveningen Merchandise

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tweets van SVVSchev

Tweets van SchevZAT1