Scheveningen 1

Superfan Poster

de Schollekoppen

Topper van de week

Helaas geen voetbal.
Blijf gezond,
en we zien jullie hopelijk volgend seizoen!!

Nieuws

Jordy de Bruin keert na drie seizoenen terug op Houtrust


23-02-2020

Scheveningen heeft haar tweede versterking voor het volgend seizoen binnen. Jordy de Bruin keert komende zomer na drie goede seizoenen bij andere regioclubs terug op Houtrust. Met de terugkeer van de linkspoot krijg de technische staf er een speler bij die zowel op het middenveld als in de achterhoede op meerdere posities uit de voeten kan.

 

De 25-jarige De Bruin doorliep de volledige jeugd van Scheveningen en maakte al eerder drie seizoenen deel uit van de A-selectie. Daarin kwam hij al tot de nodige duels in de toenmalige Topklasse en 3e Divisie en liet op jonge leeftijd al zien dat niveau aan te kunnen. Maar juist op de momenten dat hij in de basis stond of zou gaan staan was er vervolgens botte pech met ongelukkige blessures en moest zich vervolgens zien terug te knokken in een goed draaiend elftal, wat een directe doorbraak belemmerde. 
 
In het jaar dat hij 23 zou worden volgde in het kader van zijn ontwikkeling de even lastige als bewuste keuze om de club waar hij zijn leven lang speelde te verlaten, om op een goed maar iets lager dan niveau over langere periode aan meer speeltijd en een vast ritme in een 1e elftal te komen. De keuze viel uiteindelijk op Forum Sport, waar hij onder trainer Bas Steffens uitgroeide tot een vaste en gewaardeerde kracht en twee seizoenen op rij in de subtop van de 1e klasse eindigde. 
 
Ondanks de mogelijkheid bij Forum Sport te blijven en de interesse van meedere clubs die dit seizoen uitkomen in de Hoofdklasse of 3e divisie volgde afgelopen zomer de keuze voor tweedeklasser SVC’08. Daar zou De Bruin als Scheveninger meerdere bekenden treffen met de gezamenlijke doelstelling om de club weer terug te brengen naar de 1e klasse. Ook op het Oostersportpark is hij onomstreden en aanvoerder van het team dat dit seizoen volgens verwachting nadrukkelijk meedoet om promotie. 
 
Ondanks het feit dat hij het goed naar zijn zin heeft en promotie lonkt bij SVC’08 reiken de ambities toch wat hoger en is hij op een leeftijd gekomen dat het weer tijd is voor een stap hogerop. Die volgt nu met een terugkeer bij de vereniging waar hij de overgrote meederheid van zijn voetballeven doorbracht en waar hij weer kan spelen op topamateurniveau, waarbij het doel is om uit te groeien tot vaste basisspeler in het 1e elftal. 
 
Scheveningen is vanzelfsprekend tevreden met de terugkeer van een naam die eerder al lange tijd op de ledenlijst prijkte, maar voornamelijk met de terugkeer van een ambitieuze echte Scheveninger die vastbesloten is om definitief door te breken in het 1e elftal en op topamateurniveau. 


Voetbal Technische Commissie Scheveningen

Terug
MMF
Scheveningen Merchandise

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tweets van SVVSchev

Tweets van SchevZAT1