Helaas geen voetbal.
Blijf gezond,
en we zien jullie hopelijk volgend seizoen!!

Tim Peters schiet Scheveningen in slotfase naar de winst.

18-02-2020

Foto: ProShots | Vincent de Vries

VOLENDAM – Scheveningen heeft afgelopen zaterdag zichzelf een goede dienst bewezen in de strijd om degradatie. Een schuiver van Tim Peters in de 90e minuut lieten de Scheveningers opspringen van blijdschap. Met de 2-1 winst neemt Scheveningen iets meer afstand van de ploegen onder zich en heeft het de ploegen net boven zich weer in het zicht.

De ploeg van John Blok begon vrij moeizaam aan de wedstrijd. Scheveningen had het lastig met het combinatiespel van de Volendammers dat zich gesterkt zag door spelers die ook bij de eerste selectie horen. Het kwam in de openingsfase een aantal keer goed weg toen de thuisploeg de zestienmeter bereikte. Ondanks het onwennige voetballen en vele tegenhouden wist Scheveningen de jonkies van ‘het andere Oranje’ van het scoren af te houden. Al gaf het wel grote kansen weg door slecht uitverdedigen, maar doelman Zonneveld wist telkens de ballen goed te keren, waardoor de brilscore op het scorebord bleef in het Kras Stadion. Jammerlijk was dan ook dat diezelfde goed keepende Zonneveld in de 37e minuut in de fout ging waardoor de Volendammers net voor rust de score konden openen. Een tekort balletje kwam precies voor de voeten van Ibrahim el Kadiri, die het cadeautje maar al te graag uitpakte. Scheveningen vocht zich steeds meer in de wedstrijd en kwam op slag van rust terug. Na een goede actie van Ogidi Nwankowist Scheveningen de 1-1 op het scorebord te zetten. Zijn voorzet vanaf links bereikte het hoofd van Rowdy van der Putten. Hij kopte in, maar doelman Roggeveen lag in eerste instantie nog in de weg. Diezelfde Roggeveen tikte de bal weg, maar precies op het hoofd van Chovanie Amatkarijo. Hij wist directe kopduel te winnen van de grote Brian Plat en kopte Scheveningen zo weer op gelijke hoogte. Voor Amatkarijo was het ook meteen zijn eerste doelpunt in Scheveningse dienst.

Tijdens de tweede helft hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht en speelde de wedstrijd zich vooral af rondom de middellijn en was het Scheveningen dat de kansen creëerde ondanks het Jong FC Volendam was dat de bal veelal had. Zo kregen onder andere Rowdy van der Putten en Barry Rog de kans om een tweede Scheveningse goal te maken, maar zij vonden beide niet de goal. Scheidsrechter Voncken eigende zichzelf ook nog een hoofdrol toe in dit schouwspel tussen de beide vissersdorpen. Voor wie de statistieken er op nakijkt zal zich indenken dat deze kelderkraker een hevige veldslag was. Voncken gaf in deze wedstrijd negenmaal een gele kaart in een overigens zeer sportieve wedstrijd. Toch was het maar één iemand die de hoofdrol zich echt toe eigende. De net ingevallen Tim Peters kroonde zichzelf namelijk tot matchwinner. Toen Mitchell de Vlugt zich in de 90e minuut voorbij zijn tegenstander vocht zag hij de aanvaller op de goal aflopen. Met een perfecte pass stelde hij Tim Peters in staat om de 1-2 aan te tekenen. De spits liep goed door en vond met een zuivere schuiver de verre hoek. Zowel de meegereisde supporters als de gehele selectie met staf sprongen op van blijdschap.

Met deze overwinning wist het een directe concurrent op een grotere achterstand te zetten en deed het goede zaken in combinatie met de uitslagen op de andere velden.

JONG FC VOLENDAM – SVV SCHEVENINGEN 1-2 (1-1)

1-0 Ibrahim el Kadiri ‘38
1-1 Chovanie Amatkarijo ‘44
1-2 Tim Peters ‘90

Gele kaarten: Plat, el Kadiri en Eerdhuijzen (Jong FC Volendam); Amatkarijo, Ogidi Nwankwo, Koorndijk, Schwiebbe van Koesveld en Peters ( SVV Scheveningen).

Scheidsrechter: T. Voncken

Assistent-Scheidsrechter: J.L. de Koning

Asisstent-Scheidsrechter: A.H. van Rijnsbergen

4e Official: W.M. Kieft

OPSTELLING JONG FC VOLENDAM:

Roggeveen [GK]; Hilton, Plat (58. Kramer), Eerdhuijzen © en James; Lautenschutz, Ben Sallam (73. Kruiver) en van Montfort; Johnson, Beers en el Kadiri (55. Maloney).

OPSTELLING SVV SCHEVENINGEN:

Zonneveld [GK]; Koorndijk, de Jong, van Koesveld en OgidiNwankwo; Schwiebbe© (84. Haddadi), de Vlugt en Rog (77. Peters); Amatkarijo, van der Putten (87. El Moussaoui) en Aldogan.

KOMENDE WEEK:

Aanstaande donderdag komt Scheveningen in actie. In een oefenduel worden de degens gekruist met Jong ADO Den Haag. De wedstrijd begint om 20.00 op ons eigen Sportpark Houtrust. Het weekend mogen de manschappen van John Blok genieten van een vrij weekend om daarna het vizier te richten op 29 februari. Dan gaat Scheveningen op bezoek bij Koninklijke HFC uit Haarlem. Daar wordt om 15.30 afgetrapt en wij verwachten dat de Scheveningse achterban ook de weg naar Haarlem weet te vinden.