Scheveningen 1

Superfan Poster

de Schollekoppen

Topper van de week

Helaas geen voetbal.
Blijf gezond,
en we zien jullie hopelijk volgend seizoen!!

Nieuws

Scheveningen hard onderuit na spookgoal


03-02-2020

FOTO: ProShots | Stefan Koops

VEENENDAAL – Scheveningen heeft een ruime nederlaag geleden tegen GVVV. Het werd op de blauwe kant van Sportpark Panhuis uiteindelijk 4-0. Een dramatische tweede helft kostte de Scheveningers uiteindelijk de kans op punten in de belangrijke weken om aansluiting te krijgen met de concurrentie. Hiermee blijft Scheveningen op een 15e plek staan, wat momenteel betekent dat Scheveningen op een promotie/degradatieplek staat.

Scheveningen begon goed in Veenendaal en legde de thuisploeg haar wil op. Aan de hand van de in de winterstop aangesloten Amatkaryo wist Scheveningen zeer dreigend aan de wedstrijd te beginnen. In de 3e minuut werd Amatkaryo weggestoken en leek af te gaan op de 0-1, via een been van GVVV’er Fini, belandde de bal echter net in het zijnet. Er werd direct een signaal afgegeven door de Houtrust-bewoners. Het bleef in de eerste helft de baas in Veenendaal en liet GVVV niet in het gewenste spel komen en bleef altijd dreigend. Zo werd minuten later diezelfde Chovanie Amatkaryo in een direct duel met de keeper gezet, maar hij faalde echter in de afwerking, omdat hij de bal echter niet goed onder controle kreeg. GVVV werd in de eerste helft nauwelijks tot niet gevaarlijk en dit was te danken aan het hechte collectief dat Scheveningen was. Op het half uur kreeg Scheveningen twee levensgrote kansen, eerst schoot Schwiebbe van afstand net over, daarna lag doelman Jansen knap in de weg op een inzet van Amatkaryo.  Tot aan de rust deelde Scheveningen de lakens uit en ging de kleedkamers in met een goed gevoel.

Na rust was dat goede gevoel echter compleet weg toen het arbitrale kwartet een dwaling van jewelste maakte na een corner van Goeman. De bal van Goeman belandde op het hoofd van Mulder die inkopte. Ruben Koorndijk stond echter goed opgesteld en kopte de bal op de lijn weg, zo bleek later ook uit de foto van de fotograaf en de wedstrijd. Echter zag de assistent-scheidsrechter een doelpunt waarna scheidsrechter Eijgelsheim een goal gaf. Bij zowel de thuis- als uitploeg onbegrip, maar de goal werd gegeven. Dit moment was een kantelpunt in de wedstrijd en Scheveningen speelde een dramatische tweede helft. Het speelde zielloos en gedesillusioneerd en helemaal niets wilde meer lukken voor de Scheveningse ploeg. Tien minuten later werd het 2-0 toen Philip Ties met een harde schuiver doelman Björn Bénard kansloos liet. Ná de 2-0 was het geloof weg bij de Scheveningse ploeg en viel de ploeg uit elkaar. Iets waar GVVV kon profiteren. Powel liet zien hoe een aanspeelpunt dient te spelen. Ballen aannemen en vasthouden tot medespelers zijn toegesneld. Na een knappe draai van Powel kon hij de bal meegeven aan Ties die met een bal in de verre hoek de 3-0 aantekende. Scheveningen wisselde nog aanvallend en probeerde er nog iets van te maken en de goede vorm van de eerste helft te bereiken. Het was GVVV dat hier nog van profiteerde. De net ingevallen van Nieuwkerk leek ook een doelpunt te mogen maken. Hij raakte de bal helemaal verkeerd, maar doordat de bal via de arm van Jari de Jong van richting werd veranderd, rolde de bal nog in de goal. 

Een wedstrijd met twee gezichten, waar Scheveningen in de eerste helft liet zien dat het wel degelijk een goede ploeg is waar iedereen in de Tweede Divisie rekening mee moet houden. In de tweede helft liet het echter, mede door een fout van het arbitrale kwartet, ook zien dat een tegenslag negatief inwerkt op een ploeg dat vecht tegen degradatie. 

Gelukkig zijn er nog voldoende wedstrijden te gaan en is er voor Scheveningen nog genoeg tijd om te kunnen spelen voor de punten. Te beginnen met De Treffers, dat volgende week op bezoek komt op Sportpark Houtrust.

GVVV – SVV SCHEVENINGEN 4-0 (0-0)

1-0 Robin Mulder ‘47
2-0 Philip Ties ‘58
3-0 Philip Ties ‘71
4-0 Jari de Jong (e.d.) ‘90

 

Gele kaarten: Danny de Leeuw (GVVV), Mitchell de Vlugt (Scheveningen);

 

Scheidsrechter: M.F.M.G. Eijgelsheim

Assistent-Scheidsrechter: J.P. Been.

Assistent-Scheidsrechter: J. Pleijte

4e official: W.B. de Jong

 

OPSTELLING GVVV:

Jansen [GK]; Fini, Den Hartog©, van der Voort en Adnane; Goeman (87. Van Nieuwkerk), de Jong, Mulder en de Leeuw; Ties en Powel;

 

OPSTELLING SVV SCHEVENINGEN:

Bénard [GK]; Koorndijk, el Moussaoui, de Jong en van Koesveld; Schwiebbe©, de Vlugt en Rog (72. Bouras); Amatkaryo, Peters (61. Van der Putten) en Aldogan (80. Haddadi);

 

KOMENDE ZATERDAG:

Het vlaggenschip van John Blok neemt het aankomende zaterdag op tegen De Treffers uit Groesbeek. Eerder werd in Groesbeek met 1-0 verloren. De terugwedstrijd staat gepland om 14.30 op ons eigen Houtrust.

Terug
MMF
Scheveningen Merchandise

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tweets van SVVSchev

Tweets van SchevZAT1