Helaas geen voetbal.
Blijf gezond,
en we zien jullie hopelijk volgend seizoen!!

Scheveningen lijdt geflatteerde nederlaag tegen HHC

27-01-2020
SCHEVENINGEN – SVV Scheveningen heeft in het thuisduel met HHC Hardenberg een geflatteerde nederlaag geleden. Met een eindstand van 0-3 tegen de gasten uit Hardenberg viel de score hoger uit, dan de wedstrijd verdiende. Het voordeel is dat van de concurrenten onderin alleen ASWH een knap punt wist te pakken tegen Noordwijk. Hiermee blijft Scheveningen op een 15e plek staan.

De mannen van John Blok startte goed aan de wedstrijd en wist HHC Hardenberg aardig in bedwang te houden. Scheveningen zelf wist niet veel kansen te creeren, maar gaf daarnaast ook zeer weinig weg. Verdedigend stonden de Houtrustbewoners zeer goed en hield hiermee knap stand tegen de koploper. Diezelfde koploper had op het half uur een kleine kans met een schotje van afstand, maar doelman Wesley Zonneveld wist de bal makkelijk te vangen. In de aanval hierop kwam Scheveningen goed door via rechts en na een combinatie tussen Rog en Koorndijk zag de laatste zijn schot hard voorlangs het doel van de gasten gaan. Het was ook Scheveningen dat net voor rust op een 1-0 voorsprong had kunnen, misschien wel moeten komen. Nabil Haddadi speelde zijn man goed uit en stak de vrijstaande Aldogan weg op de rand van het zestienmetergebied. Zijn schot werd gepakt door de Hardenbergse keeper. Met de brilstand werd dus gerust en het vertoonde spel leek Scheveningen te sterken voor een tweede helft.

Snel na de kantwisseling en de pauze was het echter HHC Hardenberg dat op een 0-1 voorsprong kwam. AanvoederGlenn Kobussen zag vanaf links de opkomende rechtsback Bouws vrijstaan. Die speelde van Ree eenvoudig uit en kon vrij voorgeven. Zijn voorzet vloog over de gehele defensie heen en belandde precies op het hoofd van Rick Hemmink, die de bal tegendraads inkopte. Het tegendoelpunt leek Scheveningen even geen goed te doen en HHC Hardenberg kwam steeds meer in de wedstrijd. Juist op dat moment stak de goed ingevallen Rowdy van der Putten met een uitstekende pass Mehmet Aldogan weg. Die ging 1-op-1 met doelman Danes, maar in het strafschopgebied stokte de aanval en kon HHC uitverdedigen. In de 83e minuut liep HHC uit naar een 0-2 voorsprong. Een corner van HHC werd goed doorgekopt en op de doellijn was van der Leij eerder bij de bal dan de Scheveningen-verdedigers en kon van dichtbij binnentikken. Het Scheveningse verzet was gebroken. In de blessuretijd mochten de gasten uit Hardenberg nog eenmaal juichen. Een knap schot van Rutger Etten spatte uiteen op de lat, maar de goed meegelopen Jurjan Mannes wist de rebound hard binnen te schieten. Zo scoorde HHC Hardenberg driemaal, iets wat Scheveningen en zeker de wedstrijd niet hadden verdiend. Niet lang daarna floot de prima fluitende Frank de Winter af voor het einde en kon de weg naar de derde helft worden ingezet door de supportersgroepen van beide clubs. Deze beide groepen hebben weer eens laten zien hoe goed de mensen van beide verenigingen met elkaar zijn.. het duurde nog lang en bleef heel gezellig, ondanks de uitslag.

SVV Scheveningen – HHC Hardenberg 0-3 (0-0)

1-1 Rick Hemmink ‘48
1-2 Rob van der Leij ‘83
1-3 Jurjan Mannes ‘90+1

Gele Kaarten: -

Scheidsrechter: F.R. de Winter

Assistent-Scheidsrechter: R.S.H. Beijer

Assistent-Scheidsrechter: R. Janssen

4e official: D. Schaper

OPSTELLING SVV SCHEVENINGEN:

Zonneveld [GK]; Koorndijk, de Jong, van Koesveld en van Ree; Rog, Haddadi (78. Amatkarijo) en de Vlugt; Peters, de Winter (45. Van der Putten (86. Bouras)) en Aldogan ©;

OPSTELLING HHC HARDENBERG:

Danes [GK]; Bouws, Fatima (86. Görtz), Warmolts en Manuhutu (84. Metaj); Kobussen, Mannes en Amakodo; Etten, van der Leij en Hemmink;

KOMENDE ZATERDAG:

Aanstaande zaterdag gaat Scheveningen op bezoek in Veenendaal bij de blauwen van GVVV. De wedstrijd op Sportpark Panhuis begint om 14.30. Na een eerdere en late 0-1 nederlaag is Scheveningen gebrand om naar huis te keren met een positief resultaat.