Helaas geen voetbal.
Blijf gezond,
en we zien jullie hopelijk volgend seizoen!!

Scheveningen in slotfase onderuit bij Katwijk

20-01-2020

FOTO: ProShots | Wouter Dill

KATWIJK – Scheveningen heeft in de uitwedstrijd bij VV Katwijk een 3-2 nederlaag geleden. Deze eindstand kwam tot stand na een hectische slotfase waarin het een 0-2 voorsprong zag verdwijnen. De nipte nederlaag kwam zeer ongelegen daar een punt, of zelfs meer binnen handbereik lag. Katwijk toonde zich een ware titelkandidaat door evenals vorige week een achterstand in korte tijd om te draaien naar een winst, maar Scheveningen zal de complimenten krijgen voor het vertoonde spel.

Scheveningen begon nogal onwennig aan het duel in Katwijk en kreeg maar geen vat op het middenveld van de Katwijkers. Hierbij kwam nog enigszins de schrik van een zware overtreding op Nigel Ogidi Nwankwo die niet werd bestraft door de scheidsrechter. Ogidi Nwankwo leed aanzienlijk veel pijn en moest zich noodgedwongen laten wisselen alvorens zijn directe ziekenhuisbezoek. Met Gio van Ree in de ploeg kreeg Scheveningen een klein beetje initiatief en besloot om mondjesmaat de goal van Katwijk op te zoeken. Echter heel gevaarlijk werd het niet.

In de 26e minuut werd Scheveningen wel gevaarlijk via een aanval op rechts. Mehmet Aldogan trok de bal scherp voor, maar mede door goed verdedigen aan Katwijk-kant kreeg Youri de Winter de bal niet in de goal van de Katwijkers. Scheveningen kwam daarna echter heel goed weg toen een vrije trap met een gelukje voor de voeten van Jongman kwam. Hij had het vizier niet op scherp en schoot voorlangs.

In de 35e minuut kreeg Scheveningen de kans vanaf elf meter. Ruben Koorndijk ging over recht op avontuur en legde terug op Barry Rog die in het zestienmetergebied door Afaker tegen de grond werd gewerkt. Jari de Jong stond achter de bal en mistte in eerste instantie de penalty, maar kreeg in de rebound de kans om de 0-1 op het scorebord te zetten. Scheveningen verweerde zich daarna knap en mocht rusten met een 0-1 voorsprong.

Net na de rust kwam Scheveningen zelfs op een 0-2 voorsprong. Ruben Koorndijk was doorgekomen op rechts en trok de bal terug op de vrijstaande Tim Peters die de keeper kansloos liet en de 0-2 aantekende. Daarna werd het veelal tegenhouden voor Scheveningen en had het de pech dat Katwijk al heel snel terug kon komen in de wedstrijd. Een corner van Jongman bereikte Blokland en die kopte via de lat en van Ree de bal tegen de touwen.

Na 64 minuten kreeg ook Katwijk een strafschop van Veekamp nadat Bergkamp erg gemakkelijk naar de grond ging in duel met de Jong. Susan stond achter de bal en stond klaar om de 2-2 te maken, maar het was Zonneveld die met een goede redding de Katwijker van de gelijkmaker afhield.

Scheveningen leek stand te houden en zich kranig naar een driepunter te knokken tegen kampioenskandidaat Katwijk, maar in de gekke slotfase wist Katwijk, evenals vorige week tegen Jong FC Volendam, de achterstand om te zetten naar winst. In de 81e minuut kon Scheveningen een corner niet goed verwerken en viel de bal voor de voeten van Jongmandie met een droge schuiver de 2-2 binnenschoot. In de 85eminuut schoot Afaker van dichtbij de bal achter een kansloze Zonneveld.

Zodoende eindigde Scheveningen met lege handen, maar speelde het een redelijk tot goede wedstrijd en wist het bijna te winnen van een hele goede tegenstander.

VV KATWIJK – SVV SCHEVENINGEN 3-2 (0-1)

1-1 Jari de Jong (Pen.) ‘35
1-2 Tim Peters ‘49

1-2  Kay Blokland ‘51

2-2  Joey Jongman ‘81

3-2  Marouane Afaker ‘85

Gele kaarten: Peters, J. de Jong en Rog (Scheveningen)

Scheidsrechter: S. Veekamp

Assistent-Scheidsrechter: R. Meints

Assistent-Scheidsrechter: N. Kromme

4e official: L.P.S. Cairo

OPSTELLING VV KATWIJK:

Kieboom[GK]; Sinteur , Blokland, van der Meer en van Weerdenburg; Susan©, Jongman en Bibuljica (62. Sanchez Angulo); Robinson, Bergkamp en Mengerink (23. Afaker)

OPSTELLING SVV SCHEVENINGEN:

Zonneveld [GK]; Koorndijk, de Jong, van Koesveld en OgidiNwankwo (7. Van Ree); Schwiebbe©, Haddadi (86. Martijn)en Rog ; Peters, de Winter en Aldogan (82. Van Dorp);

Komende zaterdag:

Na deze week de oranjehemden van Katwijk te hebben getroffen, neemt Scheveningen het volgende week weer op tegen Oranjehemden. Ditmaal speelt het thuis tegen HHC uit Hardenberg. Een wedstrijd die tevens door Fox Sports is uitgekozen als live wedstrijd op Fox Sports 1. De thuiswedstrijd  op Sportpark Houtrust tegen HHC begint daardoor om 15.30.