AFC - SVV Scheveningen

Scheveningen boekt belangrijke overwinning.’’

17-11-2019

FOTO: Dick Teske Persfotografie

SCHEVENINGEN – Scheveningen heeft een hele belangrijke overwinning geboekt in de strijd om uit de onderste regionen te komen. Na een wedstrijd die lang onnodig spannend bleef wisten de Schollekoppen met 2-1 te zegevieren op het eigen Houtrust. Hiermee nam het iets meer afstand van ‘Het andere Oranje’ in de rangschikking.

Scheveningen begon goed aan de wedstrijd en na amper 10 seconde kregen de Scheveningers al een kans om de score te openen. Vanaf de aftrap werd Tim Peters gezocht door Barry Rog, waarna hij zelf doorliep om te kunnen scoren. Hij kwam een teenlengte te kort om de bal te raken en zodoende kon Barry Lauwers makkelijk rapen. Wel was het Scheveningen dat iedere keer gevaarlijk werd en kans op kans kreeg om de nul van het scorebord te schieten. Iedere keer stond het vizier nét niet genoeg op scherp waardoor Jong FC Volendam in de wedstrijd werd gelaten. De bezoekers kregen namelijk maar een kans op een mogelijkheid. Deze werd aangeboden na een te korte terugspeelbal van een Scheveninger, maar de verdediging lette goed op en kon zodoende de Volendammersonschadelijk maken. In de 23e minuut kreeg Scheveningen een hele goede kans in de vorm van Youri de Winter. Nadat een aanval via rechts was opgezet kreeg hij de bal terug in de zestien en kon hij verwoestend uithalen. Lauwers had echter een goede reflex en wist de bal nog te keren. In de daaropvolgende corner werd een bal van dichtbij door Rowdyvan der Putten overgekopt. De rust werd gehaald met een 0-0 stand en dat was geheel te wijten aan scherpte voor de goal. Jong FC Volendam werd in leven gelaten, waar voor rust de wedstrijd al beslist had kunnen zijn.

Na rust kwam Scheveningen wel goed uit de startblokken en wist het op een 1-0 voorsprong te komen door een strafschop van Jari de Jong. Scheveningen kreeg deze penalty toegewezen na een overtreding van Plat op Youri de Winter die zijn man goed omspeelde en daarna onderuit werd gehaald binnen de zestienmeter. Scheveningen kreeg daarna weer voldoende kansen om de marge te vergroten, maar het duurde echter tot de 77e minuut toen Sportpark Houtrust weer eens kon juichen voor een Schevenings doelpunt. Na goed doorzetten van Schwiebbe en van der Putten werd Rog bereikt. Die zag Haddadi vrijstaan op de linkerkant en wipte de bal over de verdediging heen. Haddadi twijfelde geen moment en volleerde de bal in de verre hoek. Hij maakte hiermee zijn eerste officiële doelpunt in de hoofdmacht van Scheveningen. Daarna maakte Scheveningen het onnodig spannend en wist niet door te drukken. Volendam ging iets directer spelen en zocht zo de vier aanvallers om nog aan een resultaat te kunnen denken. Veel verder dan een schitterende vrije trap van Ben Sallam kwamen zij echter niet. Zo wist Scheveningen zijn derde overwinning in de Tweede Divisie te behalen, maar maakte het zichzelf onnodig lastig.

SVV SCHEVENINGEN – JONG FC VOLENDAM 2-0 (0-0)

1-0 Jari de Jong (Pen) ‘48
2-0 Nabil Haddadi ‘77

Gele kaarten: Haddadi (SCH), Baly, Plat en van Gasteren (JVO);

Scheidsrechter: E.P.W. Thijs

Assistent-Scheidsrechter: R. Westenberg

Assistent-Scheidsrechter: J.M. de Smalen

4e official: M.A. Roeleveld

OPSTELLING SVV SCHEVENINGEN:

Zonneveld [GK]; Koorndijk, de Jong, van Koesveld en OgidiNwankwo; Schwiebbe©, de Vlugt en Rog; Peters (51. Haddadi), van der Putten(82. Martijn) en de Winter;

OPSTELLING JONG FC VOLENDAM:

Lauwers [GK]; Kruiver, Plat, Eerdhuijzen©(35. Veerman) en Baly; van Gasteren, Lee (46. Panka) en Ben Sallam; Jamers, Blel en el Kadiri;

VOLGENDE WEEK:

Na de overwinning op Jong FC Volendam wacht volgende week Excelsior Maassluis. Aan de Lavendelstraat in Maassluis wordt om 14.30 afgetrapt. Voor de mannen van John Blok is dit een ideale gelegenheid om wat dichterbij de middenmoot te klimmen tegen een tegenstander die in de buurt staat van de Groen-Zwarte brigade.