AFC - SVV Scheveningen

SVV JO10-4 - SVH JO10-3

Jeugd leert spelenderwijs over Noordzeevis bij voetbalclub SVV Scheveningen

08-11-2019
Op maandag 4 november was er een bijzondere bijeenkomst op het sportcomplex van voetbalclub SVV Scheveningen. Normaliter wordt er op de maandag voornamelijk getraind, maar op deze dag bezochten zo’n 100 kinderen de lokale voetbalclub om spelenderwijs meer te leren over Noordzeevis uit Scheveningen.

Sport en spel bij SVV Scheveningen

Het programma bestond uit vijf onderdelen waarbij steeds twee teams het tegen elkaar opnamen. Zo was er een viskistenrace met kisten van de Scheveningse visafslag, vissenvoetbal, een vissenschieten in een goal, een visquiz en een vistafel waarbij naast uitleg over de vissen uit de Noordzee ook vis te proeven was. Aan het einde van de dag werden de scorekaarten per team opgeteld en de winnaar hiervan kreeg een gratis bakje kibbeling bij de lokale Vishandel “De Lange”

Jong geleerd, oud gedaan

Dit jaar focust de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen op de jeugd. Zij hopen de jeugd te enthousiasmeren om vaker voor Noordzeevis te kiezen. Dit doen zij door het organiseren van kinderactiviteiten zoals bij SVV Scheveningen, het geven van workshops voor de jeugd, lesgeven op basis- en middelbare scholen maar ook door het ontwikkelen van educatiematerialen en een kookboek speciaal voor jongeren.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten op dit moment veel buitenlandse vissen zoals zalm en tonijn. Dit is zonde, want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal.