AFC - SVV Scheveningen

Wervelend Scheveningen ruim langs Spakenburg.’

03-11-2019

FOTO: Dick Teske

SCHEVENINGEN – Na de eerste competitieoverwinning op Quick Boys heeft Scheveningen ook haar eerste thuisoverwinning te pakken. Na 90 minuten stond er een 5-0 eindstand op het scorebord. Spakenburg dat eerder deze week afscheid nam van John de Wolf, werd kind van de rekening. Zodoende loopt Scheveningen in op de Spakenburgers en kan er ietwat voorzichtig omhoog gekeken worden.

Op Sportpark Houtrust begon Scheveningen goed aan de wedstrijd en wist het bij vlagen Spakenburg onder druk te zetten op de eigen helft. De eerste kans was dan ook voor de Schollekoppen, maar het vizier van Mitchell de Vlugt stond nog niet op scherp en zijn bal ging dan ook hoog over na een afgeslagen corner. Spakenburg dat maar zelden vat kreeg op de Houtrustbewoners werd op één uitval niet gevaarlijk. Keeper Zonneveld had dan ook een vrij rustige middag en wist, wanneer het wel gevaarlijk dreigde te worden, zijn mannetje te staan samen met de verdediging. In de 23e minuut kwam Scheveningen wat gelukkig op een 1-0 voorsprong. Een lange bal van Samir el Moussaoui bereikte Rowdy van der Putten niet, echter was het Koos Werkman die de bal te kort terugspeelde op zijn keeper. Mehmet Aldogan anticipeerde goed en wist de bal te onderscheppen en de uitgekomen keeper te omspelen. Daarna was het een simpele taak om de bal binnen te tikken. Scheveningen kreeg nog wel kansjes om voor rust de tweede binnen te schieten, maar echt goed afdrukken lukte echter niet.

Na rust zagen de mensen langs de lijn een ontketend Scheveningen. Het wilde direct op zoek naar een tweede en derde doelpunt om de wedstrijd over de streep te trekken. een die tweede goal kwam er ook meteen. Levi Schwiebbe slingerde een vrije trap voor de goal en Samir el Moussaoui torende hoog boven iedereen uit en kopte hard raak. Spakenburg was het even helemaal kwijt en Scheveningen kreeg kans op kans om de wedstrijd definitief binnen te halen. Barry Rog kreeg in de 53e minuut de allergrootste, maar faalde oog in oog met keeper Ter Wielen. Niet veel later werd het alsnog 3-0. Met goed voetbal werd Mehmet Aldogan bereikt, die zag de mee opgekomen Ruben Koorndijk vrijlopen. Die nam de bal goed mee en zette met een droge knal in de korte hoek de 3-0 op het scorebord.

Spakenburg gooide het roer om en wilde met veel aanvallers de aansluiting zoeken. Dit leverde overigens veel ruimte op voor de Scheveningers, maar het wist nog maar twee keer te scoren. De mooiste goal van de middag kwam op naam van Mehmet Aldogan. Scheveningen was weg via Tim Peters, maar hij kon net buiten het strafschopgebied de bal niet goed genoeg klaarleggen. De afgeslagen bal belandde goed voor de voeten van Mehmet Aldogan, die van een meter of twintig de bal over de kansloze Ter Wielen te stiften. Enkele minuten later mocht Aldogan zijn derde van de middag maken. Rowdy van der Putten stak Barry Rog goed weg over de rechterkant. Rog was niet zelfzuchtig en trok de bal terug, waar de vrijstaande Aldogan de 5-0 mocht binnen tikken. Scheveningen kreeg daarna nog de kans om verder uit te lopen, maar het vizier stond niet meer op scherp.

Hiermee kreeg Scheveningen zijn dik verdiende thuisoverwinning, waar lang op is gewacht. Met deze overwinning wordt ook ingelopen op de ploegen die net boven Scheveningen in de stand staan en kan er voorzichtig worden gekeken naar een veilig plekje boven de degradatiestreep.

SVV Scheveningen – SV Spakenburg 5-0 (1-0)

1-0 Mehmet Aldogan ‘23
2-0 Samir el Moussaoui ‘47
3-0 Ruben Koorndijk ‘57
4-0 Mehmet Aldogan ‘70
5-0 Mehmet Aldogan ‘73

Gele Kaarten: Sterling (Spakenburg)

Scheidsrechter: J. J. M. Vries

Assistent-Scheidsrechter: T. Heuvelman

Assistent-Scheidsrechter: J. B. van Dijk

4e official: P.T. van Veelen

OPSTELLING SVV SCHEVENINGEN:

Zonneveld; Koorndijk (83. Van Ree), el Moussaoui, de Jong en Ogidi Nwankwo; Schwiebbe©, de Vlugt en Peters; Rog(81. Martijn), van der Putten (78. De Winter)  en Aldogan;

OPSTELLING SV Spakenburg:

Ter Wielen; Will (39. Beekhuis), Beijer ©, Werkman (61. Van Lopik) en van der Neut; Pires Tavares, Ghaddari; Versteeg, Castien (61. Koelewijn) en Sterling; Bitter;

VOLGENDE WEEK: Jong Sparta-uit

Volgende week staat een wedstrijd tegen één van de twee beloftenteams op het programma. De mannen van John Blok gaan op bezoek op ‘Het Kasteel’, waar Jong Sparta Rotterdam staat te wachten. Een prachtig affiche in een mooi stadion. De aftrap staat om 15.30 en wij verwachten dat de Scheveningse supportersschare de weg naar ‘Spangen’ weten te vinden.