TOERNOOI

GEO OLIEHANDEL
HOFSTAD SECURITY

------------------------
Man of the Match Sponsor:

Zaterdag 9 november
SVV JO10-4 - SVH JO10-3

Scheveningen boekt eerste competitieoverwinning bij Quick Boys.’

28-10-2019

FOTO: Pro Shots | Wouter Dill

KATWIJK – Scheveningen heeft zichzelf een goede dienst bewezen door te winnen bij concurrentie Quick Boys.  Na een zenuwslopende wedstrijd werd met 2-3 de eerste competitiezege geboekt in de huidige Tweede Divisie.

Scheveningen begon goed aan de wedstrijd en wist zich bij vlagen te begeven op de helft van de tegenstander. Quick Boys dat aantrad met ex-Scheveninger Kevin Gomez-Nieto probeerde middels beweeglijke voetballers en ballen vanaf de zijkant het de Scheveningse ploeg lastig te maken. Erg gevaarlijk werd dit in eerste instantie niet. Het was Scheveningen dat de score opende. In de 10e minuut mocht Levi Schwiebbe aanleggen voor een vrije trap, die hij goed voor de goal speelde. Samir el Moussaoui kon de bal net genoeg aanraken om de bal bij Rowdy van der Putten te krijgen. Allereerst vond van der Putten de keeper op zijn weg, maar doordat hij de bal losliet kreeg de aanvaller de kans om de rebound van dichtbij binnen te tikken. Heel lang kon Scheveningen niet genieten van de voorsprong want enkele minuten later wist Quick Boys op gelijke hoogte te komen. Een bal vanaf rechts kwam uit bij Tommy Bekooij, die eerst de glijdende Jari de Jong omspeelde en daarna de bal over de uitgekomen Wesley Zonneveld heen wipte. Scheveningen leek het even kwijt toen niet veel later diezelfde Tommy Bekooij de bal via links bij Dennis Kaars wist te krijgen. De aanvaller draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot de bal in de korte hoek, waar keeper Zonneveld kansloos was.

Hierna toonde Scheveningen aan dat ze veerkrachtig waren en wisten de wedstrijd helemaal naar Scheveningse zijde te draaien. Na een aanval die op gezet werd door Mitchell de Vlugt wist Scheveningen op gelijke hoogte te komen. De Vlugt die Barry Rog aanspeelde en zelf doorliep over rechts, gaf de bal hard voor.  Chima Bosman trachtte met een sliding  de bal weg te werken, maar gleedt de bal achter zijn eigen doelman. De wedstrijd leek met een gelijke stand de rust te halen, maar Scheveningen dacht hier anders over. Na een onderschepping van een Katwijkse aanval speelde Barry Rog slim aanvaller van der Putten aan die niet twijfelde en de bal goed langs keeper van der Helm kreeg. Nog voor rust kreeg diezelfde van der Putten de kans om de 2-4 aan te tekenen, maar hij bleef net niet kalm genoeg om de bal binnen te werken en zijn schot ging hoog over.

Na rust gooide Quick Boys het over een andere boeg. Met de aanvallende van Eeuwijk in de plaats van Ket probeerde het steeds meer de druk op de Scheveningse defensie te geven. Hierdoor kwam er erg veel ruimte achter de defensie van de Katwijkers, maar Scheveningen wist hier niet van te profiteren. Het kreeg kansen in de schoot geworpen, maar scoren deed het niet. De 2-3 voorsprong bleef daarmee op het scorebord staan en zij maakte het onnodig spannend voor de meegereisde Scheveningse aanhang. Quick Boys kwam zelf nog tweemaal in de buurt van een gelijkmaker, maar zowel Staal als van Eeuwijk raakte het aluminium. Hierdoor kon Scheveningen de eerste overwinning van dit seizoen binnenslepen. Iets waar al een tijd op is gewacht.

QUICK BOYS – SVV SCHEVENINGEN 2-3 (2-3)

1-1 Rowdy van der Putten ‘10
1-1 Tommy Bekooij ‘12

2-1 Dennis Kaars ‘23

2-2 Chima Bosman (E.D.) ‘36

2-3 Rowdy van der Putten ‘43

Gele Kaarten: de Vré, Kuyvenhoven, Ravensbergen, van Eeuwijk, Tesselaar en Bekooij (Quick Boys); de Vlugt en Aldogan (Scheveningen).

Scheidsrechter: R. J. A. Gansner

Assistent-Scheidsrechter: R. Miedema

Assistent-Scheidsrechter: Y. L. Weterings

4e official: M. L. Germs

OPSTELLING QUICK BOYS:

Van der Helm; Ravensbergen, Tesselaar, Bosman en Gomez-Nieto (57. Staal); Kuyvenhoven, Ket © (45. Van Eeuwijk) en Mahmoed; Bekooij, Kaars (67. Van Liempt) en De Vré;

OPSTELLING SVV SCHEVENINGEN:

Zonneveld; Koorndijk, el Moussaoui, de Jong en OgidiNwankwo; de Vlugt, Schwiebbe © en Peters; Rog (87. Haddadi), van der Putten (90. Van Dorp) en Aldogan (89. Martijn);

VOLGENDE WEEK: SV Spakenburg-thuis.

Volgende week komt SV Spakenburg op bezoek op Sportpark Houtrust. De mannen van trainer John de Wolf wisten dit weekend een felbevochten 1-0 overwinning te boeken op svTEC uit Tiel. Met een 14e plaats staat Spakenburg drie plaatsen boven Scheveningen en draait hiermee allesbehalve goed.