TOERNOOI

GEO OLIEHANDEL
HOFSTAD SECURITY

------------------------
Man of the Match Sponsor:

Zaterdag 9 november
SVV JO10-4 - SVH JO10-3

Scheveningen doet zichzelf tekort en verliest.’

15-10-2019
FOTO: Dick Teske

SCHEVENINGEN - Scheveningen heeft zichzelf geen goede dienst bewezen. In een matige pot waarin de kansen schaars waren werd met 0-1 verloren.

Scheveningen begon de eerste helft goed en kon GVVV veel tegenstand bieden en kon bij vlagen GVVV op de eigen helft houden. Veel kansen waren er niet, maar de kansen die zich voordeden kwamen van de thuisploeg. De beste kans kwam van de voet van Rowdy van der Putten. In de 23e minuut verschafte hij zichzelf voldoende ruimte om van net buiten het strafschopgebied een schot te lossen. Helaas raakte hij de deklat en kon de Scheveningse aanhang, die door weer en wind toch Sportpark Houtrust wisten te vinden, niet juichen.
GVVV stelde hier vrij weinig tegenover. Zodoende gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

Na rust was het beeld niet heel erg anders. De beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en het was Scheveningen dat de beste kansen kregen. Weer was het Rowdy van der Putten die de kans kreeg, maar hij zag zijn kopbal op de buitenkant van de paal belanden. Tien minuten voor tijd kreeg Scheveningen dan toch nog de uitgelezen kans om de allereerste overwinning van de competitie te boeken. Youri de Winter werd op rechts weggestoken. Hij zag zijn schotje voorlangs gaan. De wedstrijd leek in 0-0 te gaan eindigen en hier leken beide ploegen vrede mee te hebben, tot de 89e minuut. Een schot van Philip Ties kon niet helemaal goed verwerkt worden en Berry Powel was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken.

Een oude voetbalregel trad in werking: als je zelf de kansen niet afmaakt, doet de tegenstander het.. en zo geschiedde.

SVV SCHEVENINGEN - GVVV 0-1 (0-0)

0-1 Berry Powel ‘89

Gele kaarten: Schwiebbe en Koorndijk (Scheveningen)

Scheidsrechter: R. H. Hensgens
Assistent-Scheidsrechter: S. R. de Groot
Assistent-Scheidsrechter: M. C. Janssen
4e official: J.P.M. Loontjens

OPSTELLING SCHEVENINGEN:
Bénard; Koorndijk, el Moussoaui, de Jong en OgidiNwankwo; Schwiebbe ©, de Vlugt en Peters; Rog, van der Putten en Aldogan (74. de Winter);

OPSTELLING GVVV:
Jansen; Adnane, Potjes, den Hartog © en van der Voort; Ties, de Jong en de Leeuw; de Graaf, Powel en Laghmouchi;

DOORDEWEEKSE WEDSTRIJD:
Aanstaande donderdag neemt Scheveningen het op in een vriendschappelijke wedstrijd tegen de bijna buren van Quick. Op Sportpark Nieuw Hanenburg wordt om 20.00 afgetrapt.

VRIJ WEEKEND:
Aanstaande weekend is Scheveningen vrij en kan het uitrusten. De week erna gaat Scheveningen op bezoek bij Quick Boys waar het op jacht gaat naar de eerste overwinning.