Quick Boys - Scheveningen

Scheveningen houdt Koninklijke HFC in bedwang en pakt punt’

15-09-2019

Foto: Pro Shots | Rob Römer

SCHEVENINGEN – Een dik verdiend punt is wat Scheveningen overhoudt aan de confrontatie met Koninklijke HFC. In een doelpuntloos, maar leuke open wedstrijd wisten de mannen van John Blok het allereerste competitiepunt van dit seizoen te behalen.

Scheveningen begon onwennig aan de wedstrijd door de speelwijze van de tegenstander uit Haarlem. De tegenstander die op 15 september 140 jaar bestaat liet vanaf minuut één zien dat ze waren gekomen om te winnen. Tot echte grote kansen leidde dit echter niet in het eerste half uur, want Scheveningen stond verdedigend net goed genoeg om de Haarlemmers van de goal weg te houden. Wanneer Koninklijke HFC wel de zestienmeter binnendrong was daar de betrouwbare Wesley Zonneveld die zijn doel keurig schoon wist te houden. Zelf wist Scheveningen wanneer het eruit wist te komen niet de trekker over te halen en wist het oud-Scheveningen keeper Tom Boks niet te testen.

Na rust stond het bij Scheveningen iets beter en probeerde het er het beste van te maken. Koninklijke HFC drong aan via van Huffel en Tadmine, maar schoten van rondom het strafschopgebied konden Zonneveld niet echt verontrusten. De krachten vloeide lichtelijk weg bij de Haarlemmers en in de 57e minuut kreeg Scheveningen via Youri de Winter de mogelijkheid om van de hatelijke nul af te komen in deze Tweede divisie. Na iets te lang wachten kreeg Tom Boks de mogelijkheid om de bal te pakken. Niet veel later was het de gevaarlijke van Huffel die Zonneveld zijn reflexen nogmaals testte. Zonneveld liet met een goede redding zien dat hij vandaag niet te passeren was. Scheveningen en Koninklijke HFC wisten elkaar goed in bedwang te houden, waardoor het eerste competitiepunt voor de Houtrust-bewoners een feit is.

SVV SCHEVENINGEN – KONINKLIJKE HFC 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Rog (Scheveningen); Wilffert en Weistra(Koninklijke HFC)

Scheidsrechter: S. Dröge

Assistent-Scheidsrechter: H.D. Fikkert

Assistent-Scheidsrechter: E. Koopman

4e official: R.Koster

OPSTELLING SVV SCHEVENINGEN:

Zonneveld; Koorndijk, el Moussaoui, de Jong, van Koesveld en Ogidi Nwankwo;

Schwiebbe©, Rog en de Vlugt; de Winter (74. van der Putten)en Aldogan (78. Roeleveld);

OPSTELLING KONINKLIJKE HFC:

Boks; van Son, Morgan, Wilffert©, Volkert en Boer; Noordmans, Weistra en van Huffel (75. Lewis) ; Tadmine (85. Donald) en van der Linden;

VOLGENDE WEEK:

De komende competitiewedstrijd voor Scheveningen is op bezoek bij De Treffers uit Groesbeek. Zij speelden afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk op bezoek bij GVVV. De wedstrijd begint om 18.00.

Die dinsdag erna staat er voor Scheveningen een KNVB-bekerwedstrijd op het programma. Om 20.00 wordt er afgetrapt tegen Harkemase Boys op Sportpark Houtrust. De winnaar van deze wedstrijd krijgt in de volgende ronde Eredivisionist FC Groningen op bezoek.