Scheveningen 1

GVVV - SVV Scheveningen
Zaterdag 1 februari
aanvang 14:30 uur

Sportpark Panhuis 
Verlengde Sportlaan 2
3905 AE Veenendaal

Superfan Poster

de Schollekoppen

Topper van de week

Zaterdag 25 januari 2020
SVV JO8-03 - Die Haghe JO8-7
Aanvang: 9:00 uur

Nieuws

Opzet interne jeugdscouting & vrijwilligers gezocht!


24-07-2019

Bij SVV Scheveningen gaan we aankomend seizoen starten met een intern scoutingsteam. In deze notitie willen wij u hierover informeren. In augustus start de werving van jeugdscouts. Naast de reguliere coaches willen we graag een extra groep scouts werven die onafhankelijk de jeugdspelers volgen en beoordelen.
 

Bent u geïnteresseerd? Stuur een mail aan HO Albert van der Dussen.
Email: albertvanderdussen@svvscheveningen.nl

De minimale eisen hiervoor zijn dat alle leden van het interne scoutingsteam een goed voetbaltechnisch inzicht bezitten. Opgedaan door een voetbalopleiding via de KNVB, andere gecertificeerde opleiding of door ervaring als (oud) selectievoetballer.

De interne scouting wordt binnen de jeugdafdeling van SVV Scheveningen een belangrijk onderdeel van de jeugdopleiding. Naast de genoemde interne scouts wordt er natuurlijk ook actief gekeken door de Hoofd Opleiding, technisch coördinatoren, de (ass.) trainers van de selectieteams.

Doelstelling
Onze club is een ontmoetingsplaats voor al onze leden. We willen een integer selectiebeleid hanteren. Het doel van de interne jeugdscouting is om naast de ontwikkeling van de selectiespelers de doorstroming van niet-selectiespelers naar selectieteams te bevorderen en de ontwikkeling van niet-selectiespelers te blijven volgen. Naast het scouten van O8 t/m O12 - omdat deze groep zowel als gevolg van de overstap van een klein naar een groot veld, en op het fysieke vlak een grote verandering doormaakt - kijken we ook naar O13 t/m Jong Scheveningen. Uiteraard geldt dit ook voor alle jeugdkeepers. 

Vooral voor O8 t/m O12 geldt hoe eerder een talent wordt opgespoord hoe beter de opleiding vorm kan krijgen. Binnen de doelstelling van SVV Scheveningen om met zelf opgeleide spelers zo hoog mogelijk te spelen, is het van belang dat talentjes zo goed mogelijk worden opgeleid en klaargestoomd voor het grotere werk. Vooral voor de oudere leeftijdscategorieën hebben de (hoofd)trainers van de betreffende leeftijdscategorie normaliter al een totaaloverzicht.

Hieronder alvast een aantal data die hierin van belang zijn:

Augustus :

- werven van scouts


September:

- themabijeenkomst interne scouting + introductie interne scouts

- voorlichting jeugdscouts, jeugdtrainers en stafleden Dotcomsport

- implementatie spelersvolgsysteem Dotcomsport


Oktober:

- 1e bijeenkomst jeugdscouts, coaches en stafleden


Albert van der Dussen
Hoofd Opleiding SVV Scheveningen

Terug
MMF
Scheveningen Merchandise

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tweets van SVVSchev

Tweets van SchevZAT1