Scheveningen - Kozakken Boys

Wim de Jong

Gerard Roeleveld

---------------------
Man of the Match Sponsor:

Zaterdag 9 november
SVV JO10-4 - SVH JO10-3

Oud doelman Piet van der Toorn (54 jaar) overleden

05-07-2019
Wij hebben de droevige plicht u te moeten meedelen dat afgelopen maandag,1 juli 2019, ons lid en oud keeper van ons 1e elftal, Piet van der Toorn, op de veel te jonge leeftijd van 54 jaar is overleden.

Piet heeft in de periode tussen 1985 en 1994 onafgebroken als doelman deel uitgemaakt van de A selectie en maakte dus deel uit van die fantastische spelersgroep, die op 1 juni 1991 historie schreef door in een promotie/ degradatieduel op neutraal terrein Go Ahead Kampen met 2 – 1 te verslaan en daarmee voor de eerste keer in haar bestaan te promoveren naar het hoogste niveau in het Amateurvoetbal.

Piet was in al die jaren zowel binnen als buiten het veld een persoonlijkheid, die vooral met zijn enorme gevoel voor humor door iedereen binnen de club op handen werd gedragen. Na het beëindigen van zijn voetbalcarrière is Piet nog een paar jaar als keeperstrainer doorgegaan om uiteindelijk te kiezen voor zijn maatschappelijke carrière.

Het ging Piet zowel privé als zakelijk voor de wind, tot het moment dat een persoonlijk drama zijn leven en dat van vele anderen drastisch veranderde. Zijn lieve echtgenote Monique overleed na een ernstig ziekbed op 44 jarige leeftijd. Piet bleef met twee jonge kinderen achter en heeft, zonder anderen te kort te doen, enorm veel steun ondervonden aan zijn moeder Wil en haar partner Bert, die dag en nacht voor Piet, Daan en Sam klaarstonden.
Mede daardoor kon Piet de draad weer redelijk oppakken en wist hij ondermeer de weg naar zijn geliefde Houtrust te vinden, altijd omringd door de vrienden die ook zo belangrijk voor hem waren.

Een paar jaar geleden kwam Lenny Guyt in zijn leven en alles wees er op dat Lenny en Piet met hun gezin een mooie toekomst tegemoet gingen.
Maar weer volgde een enorme tegenslag toen bij een controlebezoek in het ziekenhuis bij Piet leukemie geconstateerd werd. Niet alleen bij Piet, Lenny en hun naasten kwam deze mededeling keihard aan, maar ook bij velen binnen onze club maakte dit diepe indruk. Een tijd van hoop en vrees volgde, momenten dat de berichten verre van bemoedigend waren en andere momenten van opluchting als er duidelijke signalen waren dat het toch de goede kant opging..
Piet en Lenny trouwden vorig jaar in de overtuiging dat er wel degelijk goede toekomstperspectieven waren.
Het heeft maar kort zo mogen zijn; de laatste weken trad er toch weer een verslechtering op en afgelopen maandag heeft Piet zijn strijd verloren. Hoe hard kan het leven zijn en wat een verslagenheid bij velen binnen onze club. Wat gaan wij jou missen.

Wij betuigen onze deelneming in de 1e plaats aan Lenny, zijn kinderen Daan en Sam en de kinderen van Lenny, maar zeker ook naar zijn moeder Wil en haar partner Bert. Wij brengen tevens onze condoleances over aan zijn vader Piet.

Ook de verdere familie en kennissen wensen wij alle sterkte toe om in deze verdrietige periode het verlies van Piet een plekje te geven.

Namens het bestuur SVV Scheveningen,

Rob Vis

Algemeen secretaris.

Informatie over de crematieplechtigheid:

De crematieplechtigheid vindt plaats op vrijdag 5 juli a.s. om 18.30 uur in de grote aula van het crematorium aan de Ockenburghstraat 21 te Den Haag.