Seizoen 2019-2020

”Arie de Jager veld”

Zaterdag 29 juni 2019
SCHEVENINGEN 100 JAAR
Check de site voor het programma!

'100 jarig' WALKING FOOTBALL TOERNOOI SCHEVENINGEN

29-05-2019

Op vrijdag 24 mei werd op Sportpark Houtrust een walking football toernooi georganiseerd ter ere van 100 jaar SVV Scheveningen.

De middag werd geopend door SVV Scheveningen voorzitter Ron Kleijn en vervolgens gingen de tien walking football teams enthousiast aan de slag in twee poules. Duno, Feijenoord, SEV, Voorschoten ’97, Vredenburch, Zoetermeer en ADO Den Haag met meerdere teams waren op Sportpark Houtrust aanwezig. Een groep ‘echte Schollekoppen’ mocht onder de naam van ‘Scheveningen’ aan het toernooi deelnemen!
En wat is een toernooi in Scheveningen zonder vis? Tussen de wedstrijden door konden de deelnemers genieten van een broodje haring en broodje vers gerookte makreel en een bakje kibbeling!

Er werd fel gestreden op de drie velden onder leiding van zes uitstekende scheidsrechters. Het Schollekoppen team deed het op het eigen toernooi meer dan goed en schakelde in de halve finale hun ‘walking football maatjes’ van ADO Den Haag uit met 2-0. In de finale moesten ze echter hun meerdere erkennen in tegenstander Zoetermeer, die met 1-0 en de beker naar Zoetermeer terugkeerde!

Tussen de meezingers van François Pieters door, reikte Martin Jol, voormalig voetballer van o.a. JAC, ADO, Bayern München en FC Den Haag, en trainer van o.a. ADO Den Haag (am), Scheveningen, Tottenham Hotspur, Ajax, Fulham en Hamburger SV, de prijzen uit aan de 10 deelnemers.
Voorschoten ’97 eindigde eervol als laatste maar mocht net als alle teams een doosje met ‘Scheveningen’ bier meenemen. De bekers voor de eerste drie plaatsen werden uitgereikt aan resp. ADO Den Haag Scheveningen, Scheveningen en winnaar Zoetermeer!

De vele vrijwilligers van SVV Scheveningen organiseerden onder leiding van Ruud Toet dit fantastische toernooi! De voorjaarszon werkte ook optimaal mee. Wellicht voor herhasling vatbaar volgend jaar??

De organisatie van het toernooi is mede mogelijk gemaakt door SVV Scheveningen, de vele vrijwilligers, de EHBO, de scheidsrechters Harm, Jan, Koos, Jan, Harry en Joop, Hofstad Security, De Graaf Bouwsupport, SCH 10 Drie Gebroeders, Vishandel Zeesluisweg en François Pieters!

Check voor foto’s: https://adodenhaag.nl/nl/maatschappelijk/nieuws/7829-martin-jol-reikt-prijzen-uit-op-schollekoppen-walking-football-toernooi-scheveningen