Jong Almere City-Scheveningen

1318 EA Almere

Zaterdag 23 maart 2019
SVV JO12-1 - Sc Monster JO12-1

Scheveningen legt VVSB na rust aan hand van fenomenale Aldogan over de knie

23-02-2019
Scheveningen deed zaterdagmiddag uitstekende zaken tegen VVSB. Na een matte eerste helft die zelfs eindigde met de 0-1 richtte de ploeg zich na rust indrukwekkend op. Aan de hand van een fenemonale Mehmet Aldogan schoot de thuisploeg uit haar slof en legde het de bezoekers uit Noordwijkerhout genadeloos over de knie: 6-1.

In de eerste helft had Scheveningen een (klein) overwicht en aanvankelijk ook de beste mogelijkheden via Peters en Robinson. Het waren toch de bezoekers die met een voorsprong gingen rusten en die voorsprong had in blessuretijd ook zomaar 0-2 kunnen zijn. Na rust was het een ander verhaal op Houtrust. Scheveningen kwam ijzersterk uit kleedkamer en keerde de rollen aan de hand van een ongrijpbare Aldogan (hattrick binnen 12 minuten) volledig, indrukwekkend en verdiend om. De honger van de aanvaller én Scheveningen was daarna nog niet gestild en met het nodige machtsvertoon liep de ploeg uit naar een klinkende en geenszins geflatteerde 6-1 overwinnig. Grote man: Mehmet Aldogan, met vijf goals en een assist.

Door de overwinning lijkt Scheveningen voorlopig afscheid te hebben genomen van de directe degradatieplaats. Reden voor gemakzucht is dat zeker niet en de volledige scherpte en toewijding blijft vereist in de strijd om ook de nacompetitie te ontlopen en blijvend naar boven te kunnen kijken.

Scheveningen
VVSB 6-1 (0-1)

Scoreverloop: 45. Tommy Bekooij 0-1, 48. Mehmet Aldogan 1-1, 53. Mehmet Aldogan 2-1, 58. Mehmet Aldogan 3-1, 65. Brandon Robinson 4-1, 76. Mehmet Aldogan 5-1, 86. Mehmet Aldogan 6-1.

Gele kaart: -

Scheidsrechter: Dhr. S. Dröge
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. van Marrewijk
Assistent-scheidsrechter: Dhr. T. Krijt
Vierde official: Dhr. Y. Pieters

Opstelling Scheveningen:
Björn Bénard, Mitchell de Vlugt (85. Joël Donald), Samir El Moussaoui, Jari de Jong, Ruben Koorndijk, Levi Schwiebbe, Leroy Resodihardjo (80. Gio van Ree), Barry Rog, Mehmet Aldogan (88. Nabil Haddadi), Brandon Robinson, Tim Peters.

Opstelling VVSB:
Ruben Valk, Richelo Fecunda (80. Sonny ten Hoope), Tomas Arroyo, Jordy Zwart, Jelmer Vijlbrief, Tim de Rijk, Frans van Niel (68. Mitchell Theuns), Danny Bakker (68. Loyd van der Wilden), Lulinho Martins, Frank Tervoert, Tommy Bekooij.

Zaterdag 9 maart: Koninklijke HFC - Scheveningen (2e divisie, 14.30 uur)
Volgende week is Scheveningen vrij. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 9 maart. Scheveningen gaat dan in Haarlem op bezoek bij Koninklijke HFC. De aftrap is om 14.30 uur.