AFC - SVV Scheveningen

1082 PR  Amsterdam

Zaterdag 13 april 2019
SVV JO9-4 - VELO JO09-5

Vrijwilliger van de maand januari!

31-01-2019

Op de valreep nog een vrijwilliger van de maand januari!
Deze maand hebben we een bijzondere “vrijwilliger van de maand”. We zetten namelijk Naum Nastoski in het zonnetje. Hij kreeg afgelopen woensdag de diner bon voor 2 personen bij Proeflokaal Sijgje overhandigd.

Naum (spreek uit Na-oem) gaf vorig seizoen zijn zoon op als lid van SVV Scheveningen. Op het aanmeldingsformulier had hij zichzelf opgegeven als scheidsrechter. “De beste scheidsrechter van de Balkan”, zei hij lachend. Hij komt uit Macedonië, voormalig Joegoslavië. Bij zijn eerste wedstrijd die hij floot viel direct op dat hij rust uitstraalt. Naum is niet zo groot, maar hij heeft een blik in zijn ogen die geen tegenspraak duldt. Hij heeft nooit ordeproblemen in het veld. Hij snapt wat er gebeurt, hij begrijpt de emoties en gaat daar op een goede manier mee om.
Noem, is iemand op wie je altijd een beroep kan doen. Zo af en toe hebben we meer wedstrijden dan dat we scheidsrechters hebben…..dan fluit hij gewoon twee wedstrijden. Complimenten hoeft hij niet…. zijn reactie bij een compliment is dat het heel normaal is om dit soort problemen op te vangen. Dat is Naum ten voeten uit: geen woorden, maar daden. Aan het begin van het seizoen vroeg Naum wanneer hij de cursus voor gediplomeerd scheidsrechter mocht gaan doen en een badge zou mogen dragen. Afgelopen dinsdag is hij gestart met de opleiding en we hebben geen enkele twijfel: dat gaat goed komen!

Wil je ook een vrijwilliger nomineren? Dat kan via door een e-mail te sturen naar vrijwilligerszaken@svvscheveningen.nl. Vermeld even om wie het gaat en waarom deze persoon in jouw ogen extra in het zonnetje gezet mag worden.