Scheveningen 1

Scheveningen - Kozakken Boys

Zaterdag 25 mei  
Aanvang 15.30 uur

Sportpark "Houtrust"
Arie de Jager veld 

Laan van Poot 38-C 
2566 EC Den Haag

Wedstrijdbal geschonken door:

 FPL Dynamic Logistics

&

Hofstad Security

---------------------
Man of the Match Sponsor:

-----

Superfan Poster

de Schollekoppen

Topper van de week

Zaterdag 18 mei 2019
SVV J)15-3 - Victoria'04 JO15-2
Aanvang 13:15 uur
 

Nieuws

In memoriam Koos de Bruyn (13 mei 1936- 6 november 2018)


09-11-2018
Bijna 50 jaar aan SVV Scheveningen verbonden en met een enorme staat van dienst als vrijwilliger bij onze club. Met het overlijden van Koos de Bruyn verliezen wij een man, die het predicaat clubicoon voor de volle 100% verdient.

Welke herinneringen komen naar boven als wij aan Koos terugdenken, wellicht als voetballer met een imposante voetballoopbaan? Niet bepaald, want de enige herinnering die wij aan Koos als voetballer hebben, was de periode dat hij deel uit maakte van het veteranenelftal met als belangrijkste kenmerk dat hij zijn wat bescheiden voetbalkwaliteiten ruimschoots compenseerde met een bewonderenswaardige winnaarsmentaliteit. Is het dan die mentaliteit die in onze herinnering zo kenmerkend voor Koos was? Het antwoord daarop is volmondig ja. 

Die mentaliteit kwam bij alles wat Koos voor onze club deed sterk naar voren. Welke vrijwilligerstaak Koos ook op zich nam, hij deed dat met een bevlogenheid, waarmee hij ieders respect afdwong. Als wij het over zijn vrijwilligerswerk hebben, dan springt er één functie ver boven uit: die van kantinebeheerder. Talloze jaren, gesteund door een hechte groep kantinemedewerkers, zorgde Koos er voor dat de kantine opbrengsten de belangrijkste bron van onze inkomsten was. Keihard werken, ontelbare uren week in week uit zich inzetten voor “zijn” kantine, soms wat ‘opvliegerig’, maar bovenal altijd trouw aan de club, goudeerlijk en bescheiden. 

Koos wist zich in alles wat hij voor de club deed onvoorwaardelijk gesteund door zijn lieve vrouw Lenie, die zelf ook van aanpakken wist. Bardiensten, op de maandagavonden met een vaste groep dames de kantine en keuken schoonmaken. 

Het overlijden van zijn vrouw was voor Koos een niet te bevatten verlies en het was niet het enige familieleed wat een zware wissel op leven van Koos trok. Ingewijden weten wat er allemaal met het familieleed wordt bedoeld en wij zijn bij het overlijden van Koos met onze gedachten dan ook zeker bij zijn dochter Helen, zijn schoondochter Joke en zijn klein- en achterkinderen. Jullie moeten wederom de kracht vinden om ook dit verlies met elkaar te verwerken en daar wensen wij niet alleen als bestuur, maar zeker ook namens een heel groot deel van onze leden jullie alle sterkte toe. Het is een schrale troost, maar vergeet vooral niet dat Koos voor jullie een fantastische vader, schoonvader en opa is geweest.

Met pijn in ons hart nemen wij afscheid van Koos. Wij zullen hem blijven herinneren als een karakterman met een groen zwart hart en bovenal een man, die ondanks het feit dat hij talloze jaren het boegbeeld was van onze club, zichzelf altijd op de achtergrond plaatste.

Namens het bestuur SVV Scheveningen,

Rob Vis, algemeen secretaris.

Terug
MMF
Scheveningen Merchandise

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tweets van SVVSchev

Tweets van SchevZAT1