VVSB - Scheveningen

2211 AV Noordwijkerhout

Zaterdag 10 november 2018
SVV JO10-2 - DUNO JO10-1

Je bent 100 voor je het weet!!

08-10-2018

10 Man/vrouw sterk was er maandagavond, 1 oktober, aanwezig in de Bestuurskamer op Houtrust. Reden: foto’s uitzoeken van 100 jaar SVV Scheveningen.

Een paar heren op respectabele leeftijd waren aanwezig met mooie foto’s en verhalen van vrôger. Na een inleidend praatje van Henk Oosterhuis van The Online Factory over de te selecteren foto’s, gingen we aan de slag. De oudste foto’s dateren van de oprichting. Een foto met nog enkele herkenbare koppen dateert uit 1923!!

We gingen per tijdvak van 10 jaar, heel gestructureerd te werk om alles te ordenen. Zaterdag, Zondag, Dames en Jeugd, alles kwam in zwart/wit en kleur voorbij. Aan de hand van shirts, broeken, sokken en de achtergrond op de foto’s hebben we aardig kunnen sorteren.

En we hebben niet alleen foto’s, maar ook krantenartikelen, clubbladen uit diverse periodes, posters, presentatiegidsen, etc.

We hebben nu van elk tijdvak redelijk wat foto’s e.d. Opmerkelijk detail, van de jaren 60 en 70 hebben we er meer dan van de jaren vanaf 2000, de intrede van het digitale tijdperk.

Dat we van de begin jaren weinig foto’s hebben is minder opmerkelijk. Hopelijk wilt u nogmaals kijken op zolder of elders om ons verder te helpen. Hoe meer foto’s, hoe mooier het overzicht gaat worden. U krijgt uw originele exemplaar gegarandeerd weer terug. Mocht u iets vinden, mail naar 100jaar@svvscheveningen.nl.

We zijn bezig met de organisatie van diverse activiteiten. We komen later in het jaar met meer informatie daarover. Wat in ieder geval al vast staat, is een programma op zaterdag 29 juni. Er is dan een grote reünie voor oud-leden, zowel van de dames- en herenafdelingen incl. Holland Sport. Daaromheen een programma met een strafschoppenserie voor de oud-Holland Sporters, een wedstrijd van oud-Damesteams en een wedstrijd van oud-Scheveningen zondag tegen zaterdag (kampioensteam 1996).

Het jubileumteam heeft wat mutaties ondergaan, met o.a. als nieuwe leden Ronald Verhoog en Piet v.d. Harst. Naast deze oudgedienden bestaat het team uit: Jacco Buis, Nathalie de Jong, Wendy Klok, Michel de Graaf, Peter Keus, Ton van Duijn, Jerry van Toor, Theo Buijs, Janet Ammeraal (activiteitencommissie Jeugd) en (aanvoerder) Cees Ouwehand.

Ton van Duijn voert nog een team van  mensen aan die zich met name bezig houden met de organisatie van de reünie: Ruud Assenberg, Rob v.d. vegt, Peter Grootveld, Simon Roeleveld en Jan Korf. Ook Nathalie en Wendy zijn daarin betrokken. Op de achtergrond is ook Hans de Jager actief, als groot verzamelaar en kenner van Holland Sport.

Als je wat hebt voor ons of als je mee wil doen met ons, dan kun je ons dus aanspreken.

Namens het jubileumteam,

Jacco Buis en Cees Ouwehand