Scheveningen-Jong Almere City

Wedstrijdbal geschonken door:

FPL Dynamic Logistics

Blom-DSW

Sponsor Man of the Match:

Rodizio Brazilian Restaurant

Zaterdag 20 oktober 2018
Scheveningen 3 - Berkel 2

Scheveningen geeft in slotfase zege op koploper AFC uit handen

06-10-2018

Scheveningen is er net niet in geslaagd om te winnen van koploper AFC. Op Houtrust eindigde het onderlinge treffen na een spectaculair verloop in 3-3.

Na 22 seconden lag de bal al op de stip en een minuut later in het doel. Lang kon Scheveningen niet genieten want het stond even snel weer gelijk. De bezoekers hadden daarna een overwicht maar kansen waren schaars. Toch nam AFC met enig fortuin kort voor rust de leiding. Na rust waren de ploegen beter in evenwicht en kwam Scheveningen – opnieuw vanaf de stip -  langszij, waarbij de Amsterdamse dader ontsnapte aan een tweede gele kaart. Daarna kon het alle kanten op. Eerst was het Ignacio die de derde strafschop van de middag hoog over schoot. Daarna was het Scheveningen dat via de mooiste treffer de middag de leiding nam. De Amsterdammers moesten met de billen bloot en zochten de aanval en raakten via Ignacio de paal. Scheveningen leek lang met de punten aan de haal te gaan, maar verzuimden in de counter om AFC naar een grote nederlaag te spelen. In de slotfase kreeg het vervolgens het deksel op de neus middels de gelijkmaker, die verder wel een prima weergave was van krachtsverhouding en wedstrijdverloop.

Scheveningen
A.F.C. 3-3 (1-2)

Scoreverloop:
2. Tim Peters 1-0 (strafschop)
4. Raily Ignacio 1-1
41. Kenny Teijsse 1-2
49. Tim Peters 2-2 (strafschop)
69. Barry Rog 3-2
87. Tim Linthorst 3-3

Gele kaart: Moiz da Silva, Derre Kwee, Melvin Grootfaam, Tom van den Brink (AFC), Barry Rog (Scheveningen)

Scheidsrechter: Dhr. R.J.A. Gansner
Assistent-scheidsrechter: Dhr. H.M. Kucukerbir
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A.H. van Rijnsbergen
Vierde official: Dhr. T. Hardeman

Opstelling Scheveningen:
Björn Bénard, Kevin Gomez Nieto, Kevin Pérez Kraaijeveld (8. Esin Gula), Jari de Jong, Gio van Ree, Levi Schwiebbe (59. Mehmet Aldogan), Leroy Resodihardjo, Tim Peters, Brandon Robinson, Joël Donald, Barry Rog (84. Nabil Haddadi)

Opstelling A.F.C.:
Patrick Zonneveld (66. Joey Potveer), Moiz da Silva (73. Tom van den Brink), Derre Kwee, Milan Hoek, Raily Ignacio, Melvin Grootfaam, Tim Linthorst, Yordi Teijsse, Kenny Teijsse, Thomas van den Houten, Fouad Belarbi (73. Matthijs Jesse).

Zaterdag 13 oktober: De Treffers - Scheveningen (aanvang 18.00 uur)
Volgende week zaterdag gaat Scheveningen in Groesbeek op bezoek bij De Treffers. De aftrap op is om 18.00 uur.