Scheveningen-IJsselmeervogels

SVV JO8-1 - Die Haghe JO8-1

Samenwerkingsverband ADO DH met SVV Scheveningen

08-05-2018
Als bestuur zijn wij bijzonder trots dat ADO DH de wens heeft uitgesproken  onze accommodatie als nieuwe locatie te gaan gebruiken, zowel voor de trainingen als voor de wedstrijden van de ADO Den Haag vrouwenteams. Dit zal er zondermeer voor gaan zorgen dat de belangstelling op Houtrust voor het damesvoetbal sterk zal toenemen, met daarnaast de verwachting dat het samenwerkingsverband onze eigen damesafdeling een enorme impuls kan bezorgen.

Om alvast “warm te draaien” kunt u een kijkje komen nemen op zondag 27 mei als om 13:00 uur de JO16 en JO14 een oefenwedstrijd tegen teams uit Polen spelen.

U treft hierbij het persbericht aan dat ADO vrouwenvoetbal op haar website heeft geplaatst:

ADO Den Haag Vrouwenvoetbal op weg naar een top-opleiding voor meisjes!

Dat ADO Den Haag Vrouwen, als één van de “founding mothers”, haar rol in het vrouwenvoetbal al vanaf de oprichting van de Eredivisie Vrouwen in 2007 serieus neemt, is algemeen bekend. Vanaf de start heeft de club jonge regionale talenten aan zich gebonden. De club speelt niet alleen al bijna 11 seizoenen mee in de Eredivisie Vrouwen, maar vanaf het seizoen 2014 –2015 speelt de club uit de Hofstad ook nog met een Beloften-team in de reguliere Vrouwencompetitie (nu in de Topklasse).

Daar komen vanaf het seizoen 2018 -2019 nog twee teams in competitieverband bij.
Het komende seizoen zal er een ADO Vrouwen-U16- en U14-team worden ingeschreven bij de KNVB. Gedurende het afgelopen seizoen is er op de achtergrond door vele mensen keihard gewerkt om het aanwezige talent in kaart te brengen.

Vanuit de samenwerking met Girls Soccer Nederland en het Segbroek College-voetbalplan zijn er vele trainingen en wedstrijden geweest en heeft de club goed kunnen kijken naar het aanwezige talent.

En dat talent is er! Bij gerenommeerde toernooien van Zulte Waregem en AA Gent in België presteerden de Haagse meiden zeer goed en werden er meerdere prijzen gewonnen, zowel op team- als op individueel niveau.

Echter, hier stoppen de Haagse ambities niet!
Naast een U16- en een U14-team in competitieverband, zal er ook een U12-selectie worden geformeerd. Deze ADO Girls Academy-selectie zal een tweewekelijks traject gaan draaien op zondag en daarnaast zullen deze speelsters gewoon actief blijven bij hun huidige amateurclub.
En vanzelfsprekend zullen wij ons ook weer vol blijven inzetten op onze succesvolle Voetbal-Academie en vele clinic’s.

Nieuwe locatie:
ADO Vrouwen heeft met haar opleiding jarenlang en zeer prettig samengewerkt met Sportclub Monster en RKAVV, waarbij wij beide clubs heel hartelijk willen bedanken voor de gastvrijheid en geboden faciliteiten.

Het was echter een grote wens om de Haagse toptalenten, inclusief Jong ADO Vrouwen, op Haags grondgebied te laten trainen en spelen.

De Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal heeft dan ook gekozen voor een samenwerkingsverband met SVV Scheveningen, te starten vanaf het komende seizoen.

Deze club, die op loopafstand van het Segbroek College ligt, geldt als een voetbalbolwerk op het hoogste amateurniveau. Op het prachtige sportpark Houtrust worden de speelsters niet alleen met open armen ontvangen, de historische band tussen de geel-groenenen de zwart-groenen zal bij menigeen nostalgische gevoelens oproepen.

ADO Den Haag vrouwenvoetbal heeft de ambitie om de beste opleiding voor meisjes van Europa te worden en is er van overtuigd dat die ambitie met dit partnerschapkan worden verwezenlijkt.