Seizoen 2018-2019

Scheveningen JO13 - ADO JO13

Jeugd SVV Scheveningen ontmoet jeugd NorCal United

09-04-2018
Donderdagvond 5 april speelden de jongens van SVV Scheveningen JO11-1 tegen een wel heel bijzondere tegenstander: NorCal United U11.

In dit Amerikaanse voetbalteam zijn de beste jeugdspelers onder de 11 jaar uit Noord-Californië verenigd.

Van het begin tot het eind van de wedstrijd zat het tempo er goed in. Er werd snel en technisch heel goed gespeeld. De jongens van SVV Scheveningen JO11-1 wisten zich goed staande te houden, maar konden de wedstrijd helaas niet winnend afsluiten. Na de wedstrijd werden shirtjes gewisseld en aten de jongens onder elkaar. Al snel kwamen enthousiaste gesprekken over voetbal en natuurlijk ook gamen, Instagram enzovoort op gang. Een mooie belevenis en herinnering voor het leven, voor zowel de Scheveningse als Amerikaanse jongens.

Een van de coaches van het team is geen onbekende op Scheveningen. Cris Gilmore speelde van 1997 tot 2000 bij verschillende voetbalclubs in Den Haag. Hij sloot zijn Haagse voetbalcarrière in het seizoen 1999/2000 af bij SVV Scheveningen. Tegenwoordig is hij directeur bij Mustang Soccer in Californië en coachte hij voor deze gelegenheid het team van zijn zoon.