SVV Scheveningen - VV Katwijk

geschonken door:

Cornelis Vrolijk

Maritiem

Sponsor Man of the Match:

De Beren Scheveningen

SVV Scheveningen - SCCambuur
Dinsdag 25 september

KOOP VIA DEZE LINK
U KAARTEN

Arie de Jager Veld

Wedstrijdbal
geschonken door:

Zaterdag 22 september 2018
SVV JO8-1 - Loosduinen JO8-1
SVV JO8-2 - Loosduinen JO8-2

Scheveningen knokt zich in spektakelstuk naar pole-position 2e periode

17-02-2018

Scheveningen heeft haar indrukwekkende reeks (inmiddels 8 gespeeld 22) in de 3e divisie voort weten te zetten tegen titelkandidaat Jong Almere City FC. In een waar spektakelstuk met bijbehorend scoreverloop bleef Scheveningen de jonge ploeg uit Almere nipt de baas: 4-3.

Ondanks de waslijst van afwezigen aan beide kanten werd er aan klantenbinding gedaan op Houtrust. Scheveningen opende sterk en nam snel de leiding. Het stond snel en verdiend weer gelijk en de bezoekers bleven tot aan de rust de betere ploeg. Na rust was het opnieuw Scheveningen dat sterk begon met drie mogelijkheden binnen vijf minuten, maar waren het de bezoekers die nu de voorsprong pakten. Naar later bleek was de 65e minuut het kantelpunt. De bezoekers moesten met tien man verder (rood na een slaande beweging in de muur), maar kwam het uit de toegekende vrije trap wél op 1-3. Scheveningen hervond snel de aansluiting maar pas daarna ging het echt los. De mogelijkheden werden aaneen geregen, het publiek ging er achter staan en uiteindelijk werd in de laatste tien minuten aan de hand van invallers Nieuwlaat en Aldogan de overwinning binnengesleept.

Door de overwinning op Jong Almere City FC en het puntverlies van Spakenburg springt natuurlijk in het oog dat Scheveningen goede zaken deed in de stand om de 2e periode, in de wetenschap dat het daarin nog wel wedstrijden tegen twee goede ploegen voor de boeg heeft. Minstens zo belangrijk was dat de plek in de subtop verder verstevigd werd, een goede eindklassering biedt immers ook kans op de nacompetitie. En nuchter en realistisch zoals dat bij Scheveningen past, zeker met een relatief kleine selectie en een matige seizoenstart, is het ook fijn dat geconcludeerd kan worden dat handhaving in de 3e divisie nu wel min of meer zeker is.

Scheveningen – Jong Almere City FC 4-3 (1-1)

Scoreverloop:
6. Robert Steemers 1-0
20. Nicky van Hilten 1-1
56. Nicky van Hilten 1-2
65. Achille Vaarnold 1-3
66. Barry Rog 2-3
80. Marvin Nieuwlaat 3-3
84. Mehmet Aldogan 4-3

Gele kaart: Mike Grim (Jong Almere City FC), Brandon Robinson (Scheveningen)

Rode kaart: Rugero Mannes (Jong Almere City FC)

Scheidsrechter: Dhr. M.A. de Bruijn
Assistent-scheidsrechter: Dhr. G.A. Moraal
Assistent-scheidsrechter: Dhr. P. Willems

Opstelling Scheveningen:
Sven Wolsheimer, Kevin Gomez Nieto, Jari de Jong, Samir El Moussaoui, Björn Wagenaar, Levi Schwiebbe, Esin Gula (66. Mitchell de Vlugt), Barry Rog (79. Mehmet Aldogan), Robert Steemers (69. Marvin Nieuwlaat), Brandon Robinson, Tim Peters.

Opstelling Jong Almere City FC:
Mike Grim, Faris Hammouti, Jeffrey Rijsdijk, Achille Vaarnold (79. Arthur Ymele Feudjio), Radinio Balker, Julian Nak, Nicky van Hilten, Sam Krant, Rugero Mannes, Kenneth Aninkora (23. Mitchel Bergkamp), Samuel Brobbey.

Zaterdag 24 februari: ASWH – Scheveningen (3e divisie, 15.00 uur)
Volgende week vervolgt Scheveningen de competitie in de 3e divisie in Hendrik-Ido-Ambacht als het op bezoek gaat bij ASWH. Het duel op sportpark Schildman begint om 15.00 uur.