Scheveningen-IJsselmeervogels

Zaterdag 7 juli 2018
Voorwedstrijd:
Scheveningen JO13 - ADO JO13

Scheveningen pakt door en verslaat ook ACV

20-01-2018

Scheveningen heeft opnieuw goede zaken gedaan in de 3e divisie. De wedstrijd tegen ACV, die nagenoeg volledig gedomineerd werd maar waarin het vooral leek tegen te zitten, werd in het laatste kwartier alsnog verdiend in een overwinning omgezet: 2-1.

Het duel tussen Scheveningen en ACV was direct vanaf het begin interessant. Scheveningen nam de leiding en daarna leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de nadrukkelijk dominerende thuisploeg. Halverwege het eerste bedrijf kwamen de bezoekers echter langszij door een verrassend toegekende strafschop. Daarna stond de paal tot tweemaal toe een hernieuwde Scheveningse voorsprong in de weg. Na rust een vergelijkbaar spelbeeld, met iets minder doelgevaar dan voor de thee. Het was de thuisploeg die het meest nadrukkelijk op zoek bleef naar de driepunter en die een kwartier voor tijd uiteindelijk ook naar zich toetrok.

Door deze overwinning zet Scheveningen de sterke serie die al was ingezet voor de winterstop door, kruipt het richting de subtop op de algemene ranglijst en blijft het goed meedoen in de strijd om de 2e periode.

Scheveningen – ACV 2-1 (1-1)

Scoreverloop:
11. Brandon Robinson 1-0
27. Marco van der Heide 1-1 (strafschop)
77. Tim Peters 2-1

Gele kaart: Mehmet Aldogan, Björn Wagenaar, Brandon Robinson (Scheveningen), Thomas Metzemaekers, Haaye Feenstra (ACV)

Scheidsrechter: Dhr. D. Schaper
Assistent-scheidsrechter: Dhr. H.M. Kucukerbir
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J. Westhof

Opstelling Scheveningen:
Sven Wolsheimer, Esin Gula, Jari de Jong, Samir El Moussaoui, Björn Wagenaar, Levi Schwiebbe, Leroy Resodihardjo, Barry Rog, Mehmet Aldogan, Brandon Robinson, Tim Peters.

Opstelling ACV:
Bart Woering, Daniël Schans, Guus de Vries (85. Dennis Molema), Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Nick Westebring (85. Dennis Hoekstra), Pascal Huser, Marco van der Heide, Erik Eleveld, Saber Hendriks (72. Thomas Metzemaekers), Haaye Feenstra.

Zaterdag 27 januari: Magreb’90 – Scheveningen (3e divisie, 14.00 uur)
Volgende week vervolgt Scheveningen de competitie in de 3e divisie in Utrecht als het op bezoek gaat bij Magreb’90. Het duel op sportpark Papendorp begint om 14.00 uur.