Scheveningen 1

Voorbereiding
Seizoen 2018-2019
Scheveningen - GVVV
Zaterdag 4 augustus
aanvang: 14.30 uur

Sportpark "Houtrust"
Arie de Jager veld
 
Laan van Poot 38-C 
2566 EC Den Haag

Superfan Poster

de Schollekoppen

Topper van de week

Zaterdag 7 juli 2018
Voorwedstrijd:
Scheveningen JO13 - ADO JO13
 Aanvang 14:45 uur
 

Nieuws

In memoriam Wout Bal (27 augustus 1957- 21 december 2017)


27-12-2017
Morgen, donderdag 28 december 2017, moeten wij definitief afscheid nemen van onze markante sportvriend Wout Bal.

Wout was niet zijn hele leven aan SVV Scheveningen verbonden en was talloze jaren een zeer gewaardeerd vrijwilliger bij SV’35. Wout had in zijn vriendenkring mensen zoals bij voorbeeld Jan Korf en John Valkenburgh. Zij haalden Wout over om op de vrijdagmiddagen deel uit te maken van de befaamde kurkploeg. Wout raakte snel ingeburgerd en de eerste anekdotes deden al snel de ronde over Wout. In die tijd had Wout een taxibedrijf en kwam dus ook altijd met zijn taxi naar Houtrust. Maar ja, bij het kurken hoorde uiteraard wat alcoholische versnaperingen en menig keer eindigde zijn werkdag wat eerder dan gepland. Met zijn eigen taxi naar Houtrust, met een andere taxi naar huis. Grote kans dat hij niet altijd door zijn lieve vrouw Anja met open armen werd ontvangen. Het vrijwilligerswerk zat in zijn bloed en hij heeft in zijn begintijd bij Scheveningen veel voor de Zondagafdeling betekend. Bardiensten draaien op de zondag en op de trainingsavonden, jarenlang leider van het 2e elftal en vervolgens materiaalman bij het 1e elftal, hij deed dat allemaal met heel veel toewijding. 

Na het opheffen van de Zondagafdeling maakte hij de stap naar de Zaterdagafdeling en daar werd hij al heel snel opgenomen in de begeleidingsgroep van de selectie elftallen. Hij werd één van de materiaalmannen en deed zijn vrijwilligerswerk met net zoveel passie, zoals hij dat voor de Zondagafdeling had gedaan. Wout was meer dan alleen maar een materiaalman; hij cijferde zich volledig weg en stond altijd klaar voor “zijn jongens”. De waardering was wederzijds; de spelers droegen hem op handen. Wout was een gezelligheidsdier. Met name op de donderdagavonden kon het soms wel iets aan de late kant worden. En niet te vergeten de zaterdagavonden. Na de wedstrijd van het 1e elftal met veel “lotgenoten” menige avond doorbrengen in Zarautz, Wout genoot met volle teugen. Zo’n twee jaar geleden kreeg Wout te maken met gezondheidsproblemen: in 1e instantie was er al alle hoop dat hij snel weer de oude zal worden en deed hij zijn werk met evenveel plezier. Helaas is met name in het laatste half jaar een verdere verslechtering opgetreden en het moet Wout zwaar gevallen zijn, dat hij op een gegeven moment zijn taken uit handen moest geven. Vergeten werd hij zeker niet: tot het laatste moment ondervond hij heel veel steun van de spelersgroep, het begeleidingsteam en de trainersstaf. 

Op verzoek van Wout zullen morgen een zestal spelers van de A selectie hem naar zijn rustplaats brengen. Het zal een emotioneel afscheid worden van een voetbalvriend, die ons op een veel te jonge leeftijd van 60 jaar is ontvallen. Naast Scheveningen was er nog een club waar hij zijn hart naar uit ging: AJAX. Op het komend trainingskamp van de A selectie staat er op zaterdag 6 januari 2018 een oefenduel op het programma tegen de amateurs van AJAX, De spelers zullen met rouwbanden spelen en voorafgaand aan de wedstrijd zal er één minuut stilte in acht worden genomen, toepasselijker kan bijna niet.

Anja, wij weten dat jij Wout vele jaren lang alle ruimte hebt gegeven om zijn vrijwilligerswerk bij onze club te verrichten en dat waarderen wij enorm.

Wij willen jou alle sterkte toewensen om het verlies van Wout een plekje te geven, wat uiteraard ook geldt voor de moeder van Wout, jullie kinderen – kleinkinderen en verdere familie 

Wout, bedankt voor hetgeen jij voor ons club hebt betekend: wij zullen dan ook altijd met veel waardering aan jou terugdenken.

Het bestuur van de SVV Scheveningen.

Terug
MMF
Scheveningen Merchandise

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tweets van SVVSchev

Tweets van SchevZAT1