Scheveningen 1

Voorbereiding
Seizoen 2018-2019
Scheveningen - GVVV
Zaterdag 4 augustus
aanvang: 14.30 uur

Sportpark "Houtrust"
Arie de Jager veld
 
Laan van Poot 38-C 
2566 EC Den Haag

Superfan Poster

de Schollekoppen

Topper van de week

Zaterdag 7 juli 2018
Voorwedstrijd:
Scheveningen JO13 - ADO JO13
 Aanvang 14:45 uur
 

Nieuws

Clubs slaan handen ineen tegen concept kompetitie indeling


24-06-2017
Zes voetbalverenigingen hebben in het belang van het amateurvoetbal het initiatief genomen om de KNVB in de persoon van directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee, te bewegen om af te zien van instroom van de belofte in de amateurvoetbal.

De zes voetbalverenigingen hebben eerder dit jaar met elkaar gesproken over de ontwikkelingen in het amateurvoetbal en in de 2de en 3de divisies in het bijzonder. Deze zes verenigingen wilde kijken of zij op één lijn konden komen om vandaar uit meer verenigingen te betrekken om zo de verdeeldheid,  waar de KNVB in onze ogen gebruik van maakt, te beperken.

Echter de tijd heeft ons ingehaald en mede doordat 5 belofte ploegen zijn ingedeeld in de 3de divisie zaterdag, is dit in een stroomversnelling gekomen. Dit heeft er toe geleid dat wij namens de zes verenigingen de brief ondertekenen en wij hopen dat de verenigingen uit de hoofdklasse, de 3de divisies en 2de divisie achter de inhoud van de brief gaan staan om een vuist te maken met elkaar tegen het belangrijkst punt:de deelname van beloftes in onze competitie te voorkomen.

Inmiddels hebben bijna alle amateurclubs, die gaan uitkomen in de 2e en 3e divisie, laten weten volledig achter de inhoud van de brief te staan.

Hieronder plaatsen wij de brief die aan de heer Van der Zee is toegezonden.

Bestuur SVV Scheveningen,

 

Geachte heer van der Zee,

Naar aanleiding van uw uitnodiging voor een bijeenkomst op 28 juni jl. zien wij ons genoodzaakt om voorafgaand aan deze bijeenkomst te reageren. In uw uitnodiging spreekt u van een besluit aangaande toetreding van meer beloftenteams in de voetbalpiramide.

Ons valt het volgende op:

 • dit besluit kan kennelijk door de directie KNVB worden genomen. Er is klaarblijkelijk

  geen besluit van de bondsvergadering nodig. Dit is op zijn minst vreemd te noemen. Eerdere ingrijpende besluiten waren namelijk wel voorbehouden aan de bondsvergadering. Anderzijds toont het aan dat besluitvorming in dit dossier kennelijk binnen het domein van de directie AV ligt.

 • het besluit is genomen voordat de resultaten van de evaluatie van Hypercube gepubliceerd zijn.

 • het besluit gaat volkomen voorbij aan de (naar verwachting) belangrijkste uitkomst van die evaluatie; te weten dat de ondervraagde amateurclubs “en masse” tegen de komst van meer beloften zijn. Dit blijkt evident uit de eerder door de CVTD gehouden enquête en daarnaast door het unaniem niet willen verstrekken van een mandaat aan het bestuur van de CVTD om hierover te onderhandelen.

  We doen een dringend beroep op u, directeur amateurvoetbal van de KNVB, om te doen wat de KNVB altijd zegt te doen: namelijk te luisteren naar wat de clubs willen. Het is alleszins duidelijk dat de amateurclubs tegen de komst van meer beloftenteams zijn. De onlangs bekend geworden indeling van de Derde Divisie Zaterdag illustreert de onwenselijkheid van meer beloftenteams zeer duidelijk. Amateurclubs in deze divisie worden geconfronteerd met maar liefst vijf beloftenteams.....

  Eerder is afgesproken de evaluatie van de voetbalpiramide van het najaar 2017 naar mei 2017 te halen. Waarom nu dit besluit genomen moet worden, vlak voordat de uitkomst van deze evaluatie bekend wordt, is ons volkomen onduidelijk.

  Daarom verzoeken we u, als directeur amateurvoetbal van de KNVB, de belangen van de amateurclubs te behartigen en dit besluit terug te draaien, of op z’n minst op te schorten tot na de publicatie van de uitkomst van de evaluatie en de bespreking daarvan met de betrokken amateurclubs.

  Mocht u anders besluiten, dan zien wij dat als het formeel breken van gemaakte afspraken. In dat geval is dat vice versa en zullen we ons gaan beraden op de toekomst van het Nederlands amateurvoetbal. 

 

Met vriendelijke groet,

Mart Vergouwen     voorzitter VV Katwijk 

Ad Hendriksen        voorzitter Rijnsburgse Boys

Leon Annokkee       voorzitter FC Lisse

Arjan Broekhof       voorzitter VVSB

Ron Kleijn              voorzitter SVV Scheveningen

Theo Muijs             secretaris vv IJsselmeervogels

  

  

Terug
MMF
Scheveningen Merchandise

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tweets van SVVSchev

Tweets van SchevZAT1