verslagen

Verslag Scheveningen 5- DWO 9

Ter ere van de nieuwe website volgt hier het verslag van SVV Scheveningen 5 van afgelopen zaterdag, 9 februari 2013. Een teamfoto volgt, waarschijnblijk als het wat warmer wordt!☺

Op een koud Houtrust werd veld 3 bij de tweede herkeuring goedgekeurd, zodat het 5de kon aantreden tegen het eveneens laaggeklasseerde DWO. Voor de lezers die niet zo goed op de hoogte zijn: het 5de heeft 1 punt behaald in de eerste 12 wedstrijden. DWO 8 punten.

Dat ene punt werd enkele weken geleden behaald tegen mede degradatiekandidaat SEV. Omdat de 3-2 voorsprong in de slotseconden werd verspeeld, was toen na afloop de teleurstelling groter dan de vreugde over het eerste punt.

De opstelling. In het doel Killian, rechtsachter Angelo, laatste man Lauwrens, voorstopper Daniël en links Pepe. Op het middenveld op rechts Rubber, in het midden Marcus en links Michel. Voorin Ted, Mario en Santos. In vergelijk met vorige keer hadden we nu wél reserves, en een snellere laatste man.

Reserves: Emiel, kleine Mo en René. Toeschouwers: Adrie, vader van Angelo en als altijd aanwezig; de vader van Daniël, die soms komt kijken en de vriendin van Ted, die al een poos niet meer was geweest. De opstelling van DWO ken ik niet.

Scheidsrechter: Tom. Grensrechter: Jan.

Zoals wel vaker de laatste tijd begon het 5de goed. Met leuk voetbal werd DWO in de verdediging gedrongen en kwamen we op een 1-0 voorsprong door een afstandsschot van Marcus. Michel raakte helaas weer geblesseerd aan zijn kuit, later kwam hij er achter dat als hij de veters van zijn schoenen niet zo strak aantrekt, hij geen last meer heeft. De één z'n dood, de ander zijn brood: Emiel was dolblij dat hij de wei in kon. Ook Rubber gaf aan dat hij niet verder kon, het is veel lopen op het middenveld. René was zijn vervanger, en zag niet veel later dat Mario met een bekeken balletje de keeper verschalkte: 2-0! Omdat iedereen er voor ging en er redelijk gevoetbald bleef worden, was dat ook de ruststand.

De tweede helft begon met kleine Mo voor René, en een agressiever DWO, dat al snel op 2-1 kwam na een niet goed weggewerkte bal in de 16. Gelukkig ging Santos goed door en verraste de keeper van DWO iedereen door over de bal te duiken, waardoor we weer een ruimere marge hadden. Dat duurde niet lang, want DWO gooide er een schepje bovenop, met 10 man (!) en scoorde twee keer kort achter elkaar. We werden overlopen, zoals bijna altijd. Rubber verving, kleine Mo, Angelo viel uit met een blessure, Michel had zijn veters wat losser gedaan en verving hem. René verving de leeg gespeelde Marcus en bracht de gemiddelde leeftijd van 25 op 35 en wat gogme in het veld. DWO had alles gegeven, het veld was zwaar, dus het balletje werd door het 5de meer rond getikt en dat leverde een kansje op voor Mario, die goed doorzette en in 2de instantie 4-3 scoorde. Scheidsrechter Tom, langdurig geblesseerd en dus blij dat hij tenminste kan fluiten, had het goed gezien en hield stand, ondanks protesten van DWO. Later gaven zij toe dat de bal wel over de lijn was geweest.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden dit seizoen liet Scheveningen 5 deze voorsprong niet meer uit de handen glippen en werd de Cees Korving bon nu door het eigen team verzilverd. Sterker: een derde kan werd in de kantine nog soldaat gemaakt!

De coach