Scheveningen - Quick Boys

Aanvang wedstrijd:  9:30 uur

Boek SVV Scheveningen ’95-’96 nu te koop via onze eigen club

05-04-2018

NIETS MEER AAN TE DOEN, SCHEVENINGEN KAMPIOEN.

Zo luidt de titel van een fraai boek dat vanaf deze week is verschenen en inmiddels in diverse boekenwinkels te koop is Het boek is geschreven door ex- Haagsche Courant journalist Wim de Lange en verhaalt van het glorieuze seizoen 1995-1996, toen ons eerste zaterdagelftal – onder leiding van Martin Jol en met onder andere onze huidige trainer John Blok in de gelederen – vier titels won.. Eerst het kampioenschap in de Eerste Klasse A., gevolgd door het winnen van de Haagsche Courant Cup. Vervolgens werd op overtuigende wijze de Algehele Zaterdagtitelveroverd.. En dan het historisch moment op zaterdag 29 juni 1996 toen Scheveningen na twee bloedstollende duels tegen de zondagkampioen De Baronie de felbegeerde titel Algeheel landskampioen van het amateurvoetbal in de wacht sleepte.

Het was een uniek seizoen. In het boek komt Wim de Lange op twee manieren er op terug. Ten eerste met een van-week-tot-week verslag van dat ongelofelijke seizoen, met foto’s van Arjan de Jager. En daarna via nieuwe, pas afgenomen interviews met alle betrokkenen van destijds. Van de gebroeders Martin en Cock Jol tot Frans Danen, van Ron Cramer tot Sjaak Polak, van Hans Tellier tot Dave Kraaijenbrink en al die anderen. Allemaal blikken zij met veel plezier terug op dat fantastische seizoen.

Aanstaande zaterdag voor aanvang van de competitiekraker tegen Harkemase Boys zal rond de klok van 14.00 uur de officiële uitreiking van dit prachtige boek plaatsvinden.

Op hetzelfde moment kunt u in de Merchandise kraam het boek aanschaffen. De kosten van het boek bedraagt € 17,50.

Namens het bestuur SVV Scheveningen,

Rob Vis, algemeen secretaris.