Scheveningen - Jong Groningen

SVV JO11-4 - Quick Steps JO11-3

SVV Scheveningen wint Dromen Denken Doen Award 2017

05-11-2017
Sport- en voetbalvereniging Scheveningen heeft gisteravond de Dromen Denken Doen Award 2017 van Den Haag gewonnen. Deze prijs voor het beste maatschappelijke initiatief van het jaar werd uitgereikt tijdens het Ondernemersplein, het business-evenement van de gemeente en Rabobank. Algemeen voorzitter Ron Kleijn van SVV Scheveningen ontving de bokaal en bijbehorende cheque ter waarde van 10.000 euro.

SVV Scheveningen bewijst keer op keer midden in de samenleving te staan. Met Leergilde Plus – het initiatief waarvoor Kleijn gisteravond de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen – laat Scheveningen zien hoe ‘het nieuwe verenigingsleven’ er anno 2017 uitziet: relevant en betrokken.

“We zijn nog steeds diezelfde oude vereniging uit 1919,” zei Kleijn gisteravond, geflankeerd door Ellen Bekkering, directeur van Rabobank Regio Den Haag. “Het gaat om het woord ‘vereniging’. Daar hechten we waarde aan. Daar is niks nieuws aan. Hooguit leggen we er nadruk op.”

SVV Scheveningen, gevestigd aan de Laan van Poot op Sportpark Houtrust, staat al te boek als Buurthuis van de Toekomst. Met Leergilde Plus voegt de vereniging een nieuwe dimensie toe aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Leergilde Plus helpt jongeren uit Scheveningen zichzelf te ontdekken, inclusief hun passies en talenten, en begeleidt hen bij school- of beroepskeuze. SVV Scheveningen heeft al een flink aantal partners uit het lokale bedrijfsleven bij het programma betrokken. Dat levert coaches en expertise. Coaches ondersteunen de ontwikkeling van de deelnemende jongeren en wijzen hen de weg naar vervolgopleidingen of beroepen waarin zij het best tot hun recht komen.

De jury van de Dromen Denken Doen Award, bestaande uit Eric Rutten (KNAB Bank), Wytske de Pater (ANWB) en Bart de Bart (Stichting Leren en Werken op Maat), prees Ron Kleijn gisteravond om zijn gloedvolle betoog en rake pitch. De vier finalisten hadden eerder al hun businessplan bij de jury ingeleverd; deze was voor 70% bepalend voor de uiteindelijke rangschikking. De overige 30% kon worden verdiend met de pitch voor het publiek van het Ondernemersplein. Ron Kleijn deed dat het best.

Sander Westerduin van Viets (lokaal transportmiddel op zonne-energie), Yasir Syed en Sharleen Lalta van The Hague Youth Factory (jongeren met een migratie-achtergrond helpen hun achterstand op de arbeidsmarkt in te lopen) en Arne van der Pluijm van Haagsche Schil (GFT-afval als inkomstenbron) werden respectievelijk tweede, derde en vierde.