Zaterdag 9 december 2017
SVV JO13-1 - DSVP JO13-1

Michael Ros stopt en neemt afscheid tegen ADO Den Haag

29-06-2017
Michael Ros keert het komend seizoen niet meer terug als actief speler in de selectie van Scheveningen. De inmiddels 35-jarige verdediger heeft besloten te stoppen, zich te gaan richten op de andere dingen in het leven en zich van daaruit te gaan oriënteren of, wanneer en in welke rol hij eventueel terug zal keren in het voetbal.

Michael Ros kan terugkijken op een lange, mooie carrière en was maar liefst 9 seizoenen een onbetwiste basisspeler – waarvan de laatste seizoenen als aanvoerder - bij Scheveningen op topamateurniveau. In 2015 werd hij gehuldigd voor het spelen van zijn 250e wedstrijd en daar isdaarna nog een respectabel aantal bijgekomen. Daarmee maakt hij deel uit van een beperkt en select gezelschap van andere illustere clubiconen. Iets waar hijzelf en de club zonder meer trots op kunnen zijn.

Voordat Michael Ros in het seizoen 2008–2009 de kleuren van Scheveningen ging dragen, had hij al een enorme staat van dienst opgebouwd bij de profclubs Sparta, ADO Den Haag en Haarlem. Bij Haarlem heeft hij niet echt zijn draai weten te vinden, reden waarom hij na slechts één seizoen, op advies van de toenmalige hoofdtrainer John Blok, de overstap maakte naar Quick Boys. In Katwijk beleefde hij drie succesvolle seizoenen en werd in het eerste seizoen door de supporters zelfs uitgeroepen tot speler van het jaar.

Maar een nieuwe uitdaging lonkte en hoewel er de nodige belangstelling van andere clubs was, had Michael zijn keuze al snel gemaakt. Als kind van Scheveningse ouders wilde hij dolgraag het shirt van Scheveningen dragen en dat was het begin van een lange voetbalperiode bij de Houtrust-bewoners.

Buiten het feit dat Michael Ros al die jaren een “rots in de branding” is geweest in de Scheveningse defensie, was hij ook de man die zijn ervaring met heel veel plezier op de jongere spelers overbracht.

Het moment waarop het definitieve besluit omtrent het stoppen is gevallen en het competitieverloop zorgden er voor dat een afscheidsmoment rondom de laatste thuiswedstrijd op een ongelegen moment kwam. Dat afscheidsmoment komt er nu alsnog in de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag. Op misschien een kampioenswedstrijd na in het geval van Michael Ros misschien ook wel dé ideale wedstrijd hiervoor:een duel tussen de club waarvoor hij het langst heeft gespeeld tegen de club waar hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakte en zelfs de Eredivisie haalde, iets wat niet veel voetballers is gegeven.

Op woensdag 5 juli om 19.30 speelt Scheveningen tegen ADO Den Haag. Michael Ros start in de basis en als aanvoerder en zal in de loop van de wedstrijd afscheid nemen.

Tevens afscheid van Calabro, Scholten en De Bruin

Waar Michael Ros dus nog actief zal meedoen in de wedstrijd tegen ADO Den Haag en tijdens dat duel zijn afscheidsmoment krijgt, wordt er voorafgaand ook nog stilgestaan bij een drietal andere spelers van wie het vertrek een speciaal tintje heeft: Sandro Calabro speelde slechts één seizoen voor Scheveningen, maar stopt en kan terugkijken op een lange en mooie carrière als actief speler; Michael Scholten stopt ook en speelde bovendien meerdere jaren voor Scheveningen en heeft zijn sporen bij de club meer dan verdiend met zijn inbreng bij zowel het 1e als 2e elftal.

Jordy de Bruin stopt zeker nog niet en staat nog relatief aan het begin van een hopelijk mooie carrière, maar neemt in het kader van zijn eigen ontwikkeling als ‘écht kind van de club’ voor het eerst de stap naar een andere club en ook hij verdient daarom een passend applaus.

Voor zover het affiche Scheveningen – ADO Den Haag op zichzelf al niet aantrekkelijk genoeg is, is het afscheid van al deze spelers een extra reden om een bezoekje aan sportpark Houtrust te brengen. Want in alle gevallen verdienen zij een passend afscheid vanuit SVV Scheveningen en/of het actieve voetbal in het algemeen.

Bestuur SVV  Scheveningen