1e Kwalificatieronde

Sportpark Pronsebroek
Hei Grindelweg 66
6114 BT, Heerlerheide

Nu is het seizoen echt voorbij.
Allen een prettige vakantie
toegewenst en
tot in het nieuwe seizoen!

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding bij SVV Scheveningen

Naast de vele activiteiten die al plaatsvinden in het Buurthuis van de Toekomst,  is er nu ook de mogelijkheid voor jeugdleden van SVV Scheveningen om daar hun huiswerk te maken. In het buurthuis zijn hiervoor verschillende ruimtes ingericht. Huiswerk maken op de club werkt motiverend voor de kinderen, omdat zij na het sporten óók klaar zijn met hun huiswerk.

De begeleiding wordt gedaan door huiswerkinstituut HuBS Coaching.

Naast jeugdleden kunnen ook leden van andere sportclubs en scholieren uit de regio zich aanmelden voor de huiswerkbegeleiding. De begeleiding bestaat uit een vaste structuur met als doelstellingen: goede schoolresultaten, zelfstandige werkhouding, motivatie en zelfvertrouwen. Hierbij wordt zoveel mogelijk aandacht besteed aan de struikelblokken van ieder kind afzonderlijk.

De begeleiding geeft persoonlijke aandacht en heldere uitleg van de stof. Daarnaast wordt er gewerkt aan het versterken van studievaardigheden, plannen, structureren en het inzicht geven in leerstrategieën. De kinderen worden overhoord bij het leerwerk. De kinderen zijn op de begeleidingsdagen aanwezig en daarna zoveel mogelijk (t)huiswerkvrij.

Een kind kan om verschillende redenen moeite hebben met zelfstandig en adequaat studeren. Omgevingsfactoren en gedragsproblemen kunnen een rol spelen. Steeds meer kinderen krijgen te maken met een specifieke hulpvraag, waardoor leerproblemen kunnen ontstaan die zich uiten in taalproblemen (dyslexie), rekenproblemen (dyscalculie), korte concentratieboog, geheugenzwakte, schrijf- en/of motorische problemen (dyspraxie) of een non-verbale leerstoornis (NLD). Juist voor deze kinderen kan huiswerkbegeleiding een uitkomst zijn.

HuBS Coaching biedt op verschillende manieren huiswerkbegeleiding aan:

• Reguliere begeleiding, reken- en taalbijles voor leerlingen van de basisschool
  • Middelbare scholieren
  • Bijlessen voor studenten van het HBO en WO

Voor algemene informatie en kostenopgave:

Alie van der Zwan-Dijkhuizen

Telefoon: 0174-280458/06-51351638 of alie@hubscoaching.com

Verdere informatie kunt u vinden op www.Hubscoaching.com